Rentevrije periode

rente vrije periode

Onder de term “rentevrije periode”  wordt bedoeld de tijd dat er geen rente wordt gerekend over het negatieve saldo van uw creditcard of account.

U betaald namelijk geen rente over het negatieve saldo, wanneer u voor het einde van deze periode het saldo van uw creditcard weer nul of positief maakt. U kunt dit doen door geld over te maken vanaf een andere bankrekening naar uw creditcard. U dient uiteraard wel rekening te houden met de overboek tijd die banken nodig hebben om het geld over te boeken naar uw creditcard account.

Sommige prepaid creditcards kunnen overigens via het online account ook negatief komen te staan. Het is belangrijk dat u dit goed in de gaten houdt.

American Express geeft in Nederland alleen zogeheten ´charge cards´ uit. Bij dit type creditcard wordt van u verwacht dat u iedere maand het totaal dat u die maand met de card heeft uitgegeven betaald. Dit is voor mensen die niet goed met geld kunnen omgaan een zeer verstandige keuze.

Bij veel creditcards is het ook mogelijk om per automatisch incasso uw negatieve maandelijkse te vereffenen, zodat u nooit extra hoeft te betalen voor de uitgaven die u gedaan heeft via uw creditcard. Voorwaarde hiervoor is natuurlijk wel dat er genoeg saldo op uw bankrekening staat om het automatisch incasso uit te laten voren.