Gratis Creditcard Vergelijken & Aanvragen

Gratis creditcard aanvragen? Bekijk 20 cards & ontdek dé beste!

Een gratis creditcard is een card waar je geen jaarbijdrage kosten aan kwijt bent.
Soms is dit voor altijd, maar het kan ook zijn dat dit alleen het eerste jaar het geval is. Ook kan het voorkomen dat de jaarbijdrage als een cadeau saldo op de card rekening wordt gestort dat evenredig is aan de jaarbijdrage.

Alle gratis creditcards op een rij

Er zijn 6 gratis creditcards te vergelijken.
Cards sorteren op: 
american express flying blue creditcard

American Express Flying Blue Card

Nu 1e jaar & 1.000 Miles GRATIS
Gratis 2 extra kaarten
american express green card

American Express Green Card

1ste jaar GRATIS jaarbijdrage
Presales bij concerten en culinaire extra’s
american express flying blue silver card

AMEX Flying Blue Silver Card

1e jaar GRATIS jaarbijdrage
Ontvang 2.500 Award Miles
Bunq Travel MasterCard

Bunq MasterCard

Gratis bij abb. op bank rekening
Geen BKR check & Wisselkoers opslag
Jaarbijdrage: GRATIS
Debetrente: n.v.t.
knab amex business green card

Knab AMEX Business Green Card

1e jaar GRATIS jaarbijdrage
Betaal €2.500,- p.j. & de kaart blijft gratis
N26 Prepaid Creditcard

N26 Prepaid Mastercard

GRATIS zonder jaarbijdrage
Verkrijgbaar zonder BKR toetsing

 

Veelgestelde vragen over gratis creditcards

gratis creditcard aanvragen

Kun je echt een gratis creditcard aanvragen?
Bij alle creditcards en prepaid creditcards op deze pagina is de jaarbijdrage gratis. Er staan kaarten bij die alleen het eerste jaar gratis zijn en er staan kaarten bij die altijd een gratis jaarbijdrage hebben. Sommige bedrijven rekenen echter wel éénmalige aanschafkosten voor hun gratis creditcard. Het is aan uzelf wat de voorkeur is en of je na een jaar overstapt op een andere gratis kaart.

Hoe kan een credit card kosteloos zijn?
Een creditcard zonder jaarbijdrage is vaak een cadeautje om je als nieuwe klant te binden. Een bank of financiële instantie verdiend namelijk vaak geld als je de kaart gebruikt om ermee te betalen. Wanneer je de kaart gebruikt voor het betalen in andere valuta of er contant geld mee opneemt rekent deze instantie hier kosten voor. Sommige moderne banken zijn zo goed geautomatiseerd dat er maar heel weinig middelen en mensen nodig zijn, waardoor ze de doorberekende kosten heel laag kunnen houden. Banken bieden soms een gratis creditcard aan in een duurder bankpakket en kunnen door de hogere prijs dat het pakket kost de kaart zogenaamd gratis aanbieden.

Waarom zijn gratis prepaid creditcards zo populair?
Door de nieuwe online banken als bunq en N26 zijn gratis prepaid creditcards heel populair geworden. Dit komt vooral doordat er geen BKR-toetsing en registratie wordt gedaan. Iedereen van boven de 18 jaar kan dan ook zonder probleem zo’n kaart bestellen. Vroeger hadden dit soort kaarten vrij hoge gebruikskosten. Deze nieuwe banken hebben echter geen kantoren waardoor ze weinig overheadkosten hebben en de kosten laag kunnen houden. Dankzij de hele intelligente beveiligingssoftware en de gratis apps voor op je smartphone kun je alles zelf regelen en zijn alle gebruikelijke kosten vrijwel verdwenen.

Kijk goed naar de kosten bij het creditcard aanvragen. Bij gratis prepaid creditcards worden soms transactie kosten berekend.