BKR toetsing

Een BKR toetsing is een controle door de creditcardmaatschappij op de kredietwaardigheid van de aanvrager. Indien deze toetsing negatief uitvalt heeft u grote kans dat uw credticard aanvraag wordt afgekeurd.

Het BKR in Tiel informeert aangesloten organisaties over kredieten, die door consumenten zijn afgesloten bij banken en andere financiele instellingen. Deze informatie helpt de aangesloten organisaties om bij hun afweging of het verantwoord is een krediet te verstrekken. Zo helpt BKR krediet- en betalingsrisico´s te beperken en overkreditering en andere problematische schuldsituaties te voorkomen.

Indien uw aanvraag op basis van een negetieve uitslag van de BKR toetsing wordt afgekeurd. Raden wij aan om een debitcard of prepaid creditcard aanvragen. Deze kaarten worden zonder BKR toetsing verstrekt. Omdat u bij deze creditcards niet rood kunt komen te staan is er geen krediet aanvraag nodig en heeft u de kaart snel in huis.

Let op: Niet alle bedrijven accepteren deze debit of prepaid kaarten als borg. Vraag dit als het kan eerst na wanneer u met dit soort kaarten een auto wilt huren of een hotelkamer of vliegvakantie gaat boeken.