BKR toetsing

BKR toetsingEen BKR toetsing is een controle door de creditcardmaatschappij op de kredietwaardigheid van de aanvrager. Indien deze toetsing negatief uitvalt heeft u grote kans dat uw creditcard aanvraag wordt afgekeurd.

Het BKR in Tiel informeert aangesloten organisaties over kredieten, die door consumenten zijn afgesloten bij banken en andere financiele instellingen. Deze informatie helpt de aangesloten organisaties om bij hun afweging of het verantwoord is een krediet te verstrekken. Zo helpt BKR krediet- en betalingsrisico´s te beperken en over creditering en andere problematische schuldsituaties te voorkomen.

Als je een creditcard hebt waarbij je gespreide betaling in meerdere termijnen kunt doen, dan valt de creditcard in de categorie doorlopende kredieten. Dit staat geregistreerd bij Stichting BKR. Je hebt dan namelijk de mogelijkheid om binnen een vastgesteld limietbedrag geld op te nemen, zaken te kopen of diensten af te nemen. De creditcard staat alleen geregistreerd als het krediet hoger is dan € 250,- en een langere looptijd dan 1 maand heeft.

Indien uw aanvraag op basis van een negatieve uitslag van de BKR toetsing wordt afgekeurd. Raden wij aan om een debitcard of prepaid creditcard aanvragen. Deze kaarten worden zonder BKR toetsing verstrekt. Omdat u bij deze creditcards niet rood kunt komen te staan is er geen krediet aanvraag nodig en heeft u de kaart snel in huis.

Let op: Niet alle bedrijven accepteren deze debit of prepaid kaarten als borg. Vraag dit als het kan eerst na wanneer u met dit soort kaarten een auto wilt huren of een hotelkamer of vliegvakantie gaat boeken.