Bestedingslimiet

Wat is de bestedingslimiet van een creditcard?De bestedingslimiet van een creditcard is het geldbedrag, dat maandelijks negatief mag zijn. Dit maximale negatieve bedrag is in principe een renteloze lening.

Er hoeft pas debetrente te worden betaald over dit bedrag als het negatieve bedrag niet binnen de rente vrije periode wordt vereffend.

Indien de limiet bereikt is worden betalingen met een creditcard door de creditcardmaatschappij geweigerd. Bij veel creditcards is de maximale limiet afhankelijk van het (bruto)-inkomen.

Bestedingslimiet verhogen

Wanner een credit card regelmatig wordt gebruikt kan de bestedingslimiet te laag zijn. Indien dit het geval is kan er een verhoging worden aangevraagd bij de klantservice van de betreffende instantie die de kaart uitgeeft. Indien het inkomen en betaalgedrag het toelaat, zal de credit card maatschappij een verhoging toestaan.

Creditcards zonder bestedingslimiet

De American Express card heeft als enige maatschappij geen bestedingslimiet. Aan het einde van de maand wordt echter wel automatisch het totale openstaande bedrag van de gekoppelde betaalrekening afgeschreven.

Bekijk en vergelijk direct alle American Express cards en vraag de beste aan.