Minimum bruto jaarinkomen

minimum bruto jaarinkomenCreditcardaanbieders zijn vaak financiele instellingen zoals banken. Maar ook ondernemingen zoals de Bijenkorf bieden creditcards aan. We zullen het daarom verder ook hebben over creditcardaanbieders.

Creditcardaanbieders geven je de mogelijkheid om geld uit te geven met je creditcard op basis van krediet. Dit krediet bestaat uit een vooraf afgesproken bestedingslimiet.
De creditcardaanbieders willen wel de garantie hebben dat de klant aan het einde van de verplichte (betalings)termijn aan zijn of haar betaalverplichtingen kan voldoen.

Daarom vragen de meeste creditcardaanbieders om een minimaal bruto of netto maandinkomen.
Het minimum maandinkomen verschilt per creditcard en ook per bestedingslimiet.
Bij een bestedingslimiet van €5.000,- wordt een hoger bruto of netto jaarinkomen gevraagd, dan voor een bestedingslimiet van €500,-.

De meeste creditcardaanbieders stellen als voorwaarde een minimaal netto inkomen van €1.150,- per maand. Als men niet aan deze eis kan voldoen, dan kan je eventueel nog een beroep doen op iemand met een hoger inkomen die garant voor je zou willen staan.

Voordat je een creditcard aanschaft is het goed om eerst je financiële ruimte te bekijken en daarna te kijken welke creditcard binnen je mogelijkheden past.

Is het maandinkomen niet toereikend, maar is een creditcard noodzakelijk voor bijvoorbeeld een buitenlandse reis. Dan kan je ook overwegen om een debet of een prepaid creditcard aan te schaffen.

Bij deze creditcards is geen minimaal inkomen vereist, omdat je de creditcard immers van te voren oplaad.