Aanvraag periode

Aanvraag periodeDe aanvraag periode is de tijd die het duurt tot de creditcard in huis is.

Om een creditcard in uw bezit te krijgen moet u deze uiteraard eerst aanvragen bij de creditcardaanbieder naar eigen keuze. De aanvraagperiode varieert tussen de 5 tot 21 werkdagen, voordat u de creditcard ontvangt.

De meeste creditcardaanbieders hebben eenzelfde manier ontwikkeld in het afhandelen van aanvragen voor nieuwe creditcards. U kunt creditcards telefonisch, maar nog gemakkelijker, online aanvragen.

Het voordeel van het online aanvragen van een creditcard, is dat dit vaak binnen 10 minuten is gebeurd.
Als u telefonisch de creditcard aanvraagt, dan moet u vaak een aantal werkdagen wachten op de in te vullen en te ondertekenen stukken.

Als u de creditcard online aanvraagt, dan beantwoord u een aantal standaard vragen waaronder uw NAW gegevens, u maandinkomen, of u een negatieve registratie heeft bij Bureau Kredietregistratie (BKR) te Tiel. Vervolgens print u het formulier uit en voorziet u deze van de gevraagde stukken en handtekening en stuurt u de aanvraag dezelfde dag per post naar de creditcardaanbieder.

De aanvraagperiode wordt hiermee aanzienlijk verkort. U kunt dan ook, als u aan alle voorwaarden voldoet, binnen 5 á 21 werkdagen in het bezit zijn van uw nieuwe creditcard.

Er is geen wettelijk termijn voor het verwerken van uw aanvraag vastgesteld. Maar u kunt ervan uitgaan dat creditcardaanbieders 21 werkdagen als maximum hanteren voor het verwerken van uw aanvraag.

Voor prepaid creditcards gelden andere termijnen voor aanvragen.
U kunt immers prepaid creditcards ook bij verkooppunten aanschaffen, waarna hij na activatie direct gebruiksklaar is.