ANWB Prepaid Creditcard

Tijdelijk niet beschikbaar
Alleen voor ANWB Leden

ANWB Prepaid Creditcard kosten & info

€ 20,00
n.v.t.
2,00%
Type Creditcard
Afhankelijk van positief saldo
n.v.t.
1
Niet mogelijk
n.v.t.
0,00% vanaf € 500,- positief saldo
2% per opname
€ 1.250,-
Nee, € 0,95 per transactie
Spaarsysteem
N.v.t.
 2 weken

ANWB Prepaid Creditcard verzekeringen & service

180 dagen
Autohuurverzekering
€ 25,00
Automatisch incasso mogelijk
Mobiele App
Overige bijzonderheden
Tijdelijk niet beschikbaar
020 - 6 600 002
+31 20 – 6 600 611
Uitgever

ANWB Prepaid Creditcard kenmerken

Voor de consument die geen gewone creditcard wil of kan hebben, biedt de ANWB de ANWB Prepaid Creditcard aan.
De ANWB Prepaid Creditcard is een debit creditcard welke ook aan te vragen is voor mensen met een negatieve BKR-registratie.

Bureau Krediet Registratie (BKR)

Als men een een gewone creditcard aanvraagt, wordt altijd de kredietwaardigheid van de aanvrager opgevraagd bij Bureau Krediet Registratie te Tiel.
Als men door (in het verleden) gemaakte schulden geen creditcard kan aanvragen, maar men wel de voordelen van een gewone creditcard wilt hebben, dan is de ANWB Prepaid Creditcard een goed alternatief.

Maar ook voor mensen die pricipieel tegen rood staan zijn is de ANWB Prepaid Creditcard een uitkomst.

Limiet

De creditcard werkt als een gewone creditcard en heeft de betaalgemakken van iedere andere reguliere creditcard. Maar omdat de creditcard werkt als een debit card; u stort of schrijft een bedrag over op of naar de ANWB Prepaid Creditcard, staat er dus alleen geld op ter hoogte van het gestorte of overgeboekte bedrag.

U kunt dus geen negatief saldo krijgen (kopen op krediet).

Internetbankieren

Via internetbankieren kunt u het saldo van uw ANWB Prepaid Creditcard opwaarderen, oftewel het gewenste bedrag overboeken van uw bankrekening naar de ANWB Prepaid Creditcard.

Dit doet u door uw geld over te boeken naar onderstaande rekeningen van de ICS onder vermelding van uw ICS-klantnummer.

  • ING rekeninghouders is NL43 INGB 0005 6353 34
  • ABN AMRO Card-houders is NL75 ABNA 0844 9970 56
  • Rabobank rekeninghouders is NL88 RABO 0187 4987 92

ANWB prepaid Card App

De ANWB Prepaid Creditcard is te dowloaden zodat u altijd inzicht heeft in uw uitgaven en hierdoor de controle behoudt. En uiteraard is direct het saldo, dus het nog te besteden bedrag zichtbaar.

Negatief Saldo

Een negatief saldo kan bij uitzondering alleen voorkomen als er niet genoeg geld op de ANWB Prepaid Creditcard staat om de jaarbijdrage te voldoen.
Maar de uitgever van de ANWB Prepaid Creditcard, International Card Services (ICS) incasseert de jaarbijdrage dan na het verschijnen van het eerstvolgende rekeningoverzicht. U heeft dan 21 dagen de tijd om openstaande bedrag te storten of over te boeken naar uw prepaid creditcard.
Doet u dit niet binnen deze 21 dagen, dan berekent ICS een boete van 2% over het openstaande bedrag.

Contactloos betalen met de ANWB Prepaid Creditcard

Ook met de ANWB Prepaid Creditcard kunt u contactloos betalen. Bij betaalautomaten met hetzelfde contactloos betalen logo als op uw prepaid creditcard, kunt u contactloos betalen.
Bij bedragen tot en met €25,- kan dit zonder het invoeren van uw pincode. Bij hogere bedragen moet u doorgaans uw pincode gebruiken.
Met de ANWB Prepaid Creditcard kunt u maximaal 5 contactloze betalingen per dag verrichten, met een maximaal bedrag van €75,- per dag.

Aankoopverzekering en Aflevergarantie

De ANWB Prepaid Creditcard heeft standaard een Aflevergarantie. Wordt een gekocht artikel niet bij u afgeleverd? Dan krijgt u uw geld terug.

Tevens heeft u met de ANWB Prepaid Creditcard een aankoopverzekering van 180 dagen. Is uw aangekochte artikel beschadigd, verloren of gestolen? Dan is het een veilig gevoel dat u 180 dagen verzekerd bent van teruggave van uw geld.

Fraude Preventie

De betalingen die gemaakt worden met uw ANWB Prepaid Creditcard, worden 24/7 door ICS bijgehouden. Wordt er fraude vermoed door verdachte betalingen, dan wordt er direct contact met u opgenomen.

Servicelijn

ICS in is geval van nood 24/7, 7 dagen per week bereikbaar. Handig voor als u onverhoopt uw ANWB Prepaid Creditcard bent kwijtgeraakt.
Is er geen nood en heeft u vragen die kunnen wachten tot reguliere werktijden? Dan is het kantoor te Utrecht onder andere telefonisch bereikbaar voor al uw vragen.

Aandachtspunt

Ondanks de vele voordelen welke een prepaid creditcard met zich meebrengt, is er ook een minpunt.
Doordat men niet rood kan staan met de prepaid creditcard, worden deze creditcards soms niet aanvaard door vooral Autoverhuurbedrijven en in uitzonderlijke gevallen door hotels.

Voorkom verrassingen en vraag van te voren bij uw hotel of autoverhuurbedrijf na of men betalingen met een prepaid creditcard accepteert.

Bijzonderheden

Tijdelijk niet beschikbaar
Alleen voor ANWB Leden

ANWB Prepaid Creditcard Ervaringen

Hieronder kunt u zien wat andere consumenten van deze creditcard vinden.
0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 van 5 sterren (gebaseerd op 0 ervaringen)
Uitstekend0%
Goed0%
Gemiddeld0%
Matig0%
Slecht0%