Home » Creditcard Nieuws » Goed voorbereid op vakantie met je creditcard

Goed voorbereid op vakantie met je creditcardWin prachtige prijzen door met uw Visa kaart te betalen

De vakantieperiode staat weer voor de deur en met het oog op de huidige onrust in de wereld worden veel zuidelijke vakantiebestemmingen zoals Turkije, Griekenland, Egypte etc. momenteel door veel vakantiegangers ontweken.

Maar hierdoor krijgen veel nog niet ontdekte plekjes de kans om ontdekt te worden en worden andere vakantielanden en vaak ook verdere vakantiebestemmingen weer een stuk populairder.

Om wijlen Johan Cruijf te quoten: ‘Ieder nadeel, heeft zijn voordeel’.

Maar hoe gaan we nu goed voorbereid op vakantie? Want verre oorden hebben vaak andere valuta en niet altijd banken in de buurt waar je met je bankpas terecht kunt.

En dan nog buiten het feit dat het gebruiken van een bankpas in het buitenland geen slimme keuze is met het oog op fraude.
Immers ben je met een creditcard op zak altijd verzekerd tegen fraude, diefstal en verlies van de creditcard en de aankopen gedaan met de creditcard.

Geinspireerd door een nieuwsberichtje van International Cards Services (ICS) geven wij je graag een aantal ‘Wist u datjes’ mee:

  • Tolpoorten worden sneller gepasseerd als je met je creditcard betaald! Check de rijen maar eens voor de tolpoorten; de rijen voor contact betalen zijn vaak vele malen langer, dan betalen met uw creditcard.
  • Er geen contante borg hoeft te worden betaald bij het huren van een auto? Als je de reservering met je creditcard verricht, vindt er een reservering van borg plaats. Als er bij het inleveren van de auto geen schade is, dan vervalt deze reservering. Scheelt weer een flink bedrag welke je niet hoeft voor te schieten!
  • Geld opnemen met je creditcard kan ook bij een geldautomaat! Let wel op dat aan het opnemen van geld via een pinautomaat kosten zitten verbonden, deze verschillen per creditcardaanbieder.
  • Leuke souveniertjes aangeschaft? En bij thuiskomst aan gruzelementen? Of erger nog; je tent is tijdens je afwezigheid leeggeroofd? Geen paniek; al je aankopen gedaan met je creditcard? Dan ben je minimaal 90 dagen en bij sommige creditcards zelfs 360 dagen verzekerd tegen diefstal, verlies en beschadiging! (Sommige creditcards hanteren een eigen risico.)
  • In bijna ieder land en bijna iedere stad kan je betalen met je creditcard; wereldwijd betaalgemak dus!

Goed voorbereid

Voordat je met je creditcard op zak op vakantie gaat is het verstandig om even de volgende handige tips ter voorbereiding door te lezen:

  • Ben je je pincode niet vergeten? Ter beveiliging van betalen met je creditcard vragen steeds meer landen om bevestiging van je betaling middels je incode. Check deze dus nog even voordat je vertrekt.
  • ICS heeft een handige gratis ICS app. Download deze op je smartphone of op je tablet. Op deze manier heb je altijd inzicht op je transacties en je bestedingslimiet! Uiteraard kan je direct je openstaande rekening betalen en met de app locaties zoeken waar je bij geldautomaten geld kan opnemen.
  • Wist je dat je tijdelijk je bestedingslimiet kan laten verhogen? Hierdoor heb je altijd voldoende geld op zak en bij thuiskomst verander je direct je bestedingslimiet weer.
  • Check voor het afluiten van je reisverzekering welke verzekeringen er al door je creditcard worden gedekt. Denk aan een reis annuleringsverzekering, een reisongevallenverzekering, de medische verzekering,een vluchtvertragingverzekering. Kortom even checken! Dit scheelt een hoop kosten in de premie!

Heb je nu nog geen creditcard in je bezit? Kijk dan snel op www.creditcard-vergelijk.nl welke creditcard het beste past bij jouw levensstijl. Kijk en vergelijk.
En schaf de creditcard naar keuze nog voor je op vakantie gaat aan.
Binnen 10 werkdagen heb je er al een in je bezit.

Wij van creditcard-vergeljk.nl wensen je alvast een hele fijne vakantiet!

Deel deze informatie: