Home » Creditcard Nieuws » Zakelijke creditcard versus particuliere creditcard

Zakelijke creditcard versus particuliere creditcardknab amex business green card

Ook voor het vergelijken van zakelijke creditcards kunt u bij creditcard-vergelijk.nl terecht.

 

Het gebruik en het betalingsgemak, alsmede alle voordelen van zakelijke creditcards / businesscards zijn gelijk aan die van gewone creditcards. Het grote verschil zit hem echter in een aantal punten.

Creditcard bij uw bank of bankonafhankelijk?

Een zakelijke creditcared is soms via uw bank beschikbaar. Enig nadeel is, dat u alleen uw zakelijke bankrekening van uw bank aan deze creditcard kunt koppelen. Creditcards die bankonafhankelijk zijn, kunnen aan iedere betaalrekening worden gekoppeld.

Voordelen zakelijke creditcard / business creditcards

Een groot voordeel van een zakelijke creditcard is dat u de administratie zeer eenvoudig centraal en eenvoudig houdt. Per medewerker kunt u o.a. de uitgaven bijhouden en bestedingslimieten aanpassen. Dit punt is vooral interessant voor de grotere bedrijven met een afname van grote creditcard aantallen. Hoe groter de afname, hoe gunstiger de voorwaarden worden. Creditcardaanbieders zijn vaak bereidt om afspraken hierover te maken. Heeft u echter geen grote firma, of weinig mensen in dienst. Dan is een zakelijke creditcard toch handig om privé- en zakelijke uitgaven te splitsen. Dit scheelt een hoop uitzoek werk in uw aangifte. Voor de belastingdienst maakt het echter niets uit of u een gewone creditcard of een zakelijke creditcard voor bedrijfsdoeleinden gebruikt.

Nadelen zakelijke creditcard / business creditcards

Een nadeel is dat er op de markt helaas niet veel aanbod van zakelijke creditcards is. Veel creditcardaanbieders hebben geen zakelijke variant van hun gewone creditcard. Hierdoor is de keuzemogelijkheid beperkter dan bij een particuliere creditcard. Een nadeel is dat u voor de meeste creditcards minimaal 2 jaar moet staan ingeschreven bij de KvK (Kamer van Koophandel) bij de Visa World business Gold Card is dit overigens 1 jaar. En bij eenmanszaken moet u kunnen aantonen dat u geen negatieve BKR-registratie heeft. Daarnaast zijn de kosten vaak wat hoger dan bij een particuliere creditcard.

Zakelijke creditcard of gewone creditcard?

Bij de keuze voor een zakelijke creditcard of een gewone creditcard, moet u naar uw specifieke bedrijfssituatie en wensen kijken. Een verschil van belang is nog wel dat u bij een zakelijke creditcard altijd de openstaande rekening volledig moet terugbetalen. Qua kosten en voordelen kunt u op creditcard-vergelijk.nl een goede vergelijking maken.

Hier vindt u een vergelijking van de goedkoopste zakelijke creditcards.

 

Deel deze informatie: