Home » Creditcard Nieuws » Nederland massaal aan de creditcard?

Nederland massaal aan de creditcard?Creditcard met korting of gratis cadeau

Als het aan de EU ligt krijgen VISA en Mastercard een behoorlijke voet aan de grond in de Lage Landen.

 

Als het aan de EU ligt krijgen VISA en Mastercard toch voet aan de grond in de Lage Landen? De creditcard wordt steeds meer gebruikt, tevens winkeliers in Nederland geven aan dat door de nieuwe Europese betaalregels en de komst van Apple Pay het gebruik van de creditcard nog meer zal gaan toenemen.

Op dit moment zijn al 6,3 miljoen Nederlanders in het bezit van een creditcard, alleen laten de meeste hem onaangeroerd in de portemonnee. Behalve in het buitenland, want daar blijkt de creditcard een uiterst handig betaalmiddel. Een hotelkamer boeken, tanken, auto huren, een fikse aankoop doen: in veel landen, zeker in de Verenigde Staten, biedt dit stukje plastic zoveel meer mogelijkheden.

De creditcard dient daarnaast mede als reserve voor als de pinpas onverhoopt dienst weigert of wordt ingeslikt.

Hierbij een indicatie van het gebruik van creditcards: Van alle ruim 6,5 miljard toonbankbetalingen vonden er vorig jaar al 30 miljoen met creditcard plaats, blijkt uit ‘Betalen aan de Kassa 2016’ van De Nederlandsche Bank. Oftewel: op elke honderd betalingen trekt de Nederlanders bijna voor de helft van de betalingen al zijn creditcard.

Payment Service Directive 2

Komend jaar treedt de Payment Service Directive 2 (PSD2) in werking. Deze Europese richtlijn moet innovatie en concurrentie in het Europese betalingsverkeer stimuleren. Niet alleen banken ook andere financiële spelers kunnen dan toegang tot onze bankgegevens krijgen.

Apple Pay komt naar Nederland

Bij ruim een op de twintig aankopen in de Verenigde Staten wordt de dienst al gebruikt. Nederland zou het 26ste land zijn waar Apple Pay beschikbaar is. In onder meer Groot-Brittannië, Frankrijk en Spanje kunnen iPhonebezitters al betalen met de betaaldienst van de techgigant.

Detailhandel Nederland vreest dat Amazon, Apple, Facebook en Google hun machtige voet tussen de deur krijgen en in hun kielzog de creditcardmaatschappijen meenemen. Onder meer Google en Apple werken aan een elektronische portemonnee. De nieuwe regels bevoordelen creditcards niet boven de pinpas. Aangezien Nederlanders niet graag betalen voor een plastic betaalpas en winkeliers geen percentage van het aankoopbedrag wensen af te dragen bij een creditcard transactie. Bij een PIN transactie betalen ze namelijk een vast bedrag per transactie.

De creditcard biedt zeker grote voordelen voor winkeliers én consument. Bijvoorbeeld omdat de betaling verzekerd is.

Als een klant met creditcard afrekent, vormt dat een gegarandeerde betaling voor de winkelier. Hij krijgt z’n geld, ook als de klant geen saldo heeft.”

Voor de consument biedt de kredietkaart eveneens grote voordelen. ,,In diverse werelddelen blijft de acceptatie beter. Niet enkel in de VS, maar ook ontwikkelingslanden als Vietnam.” Aankopen via kredietkaart zijn verzekerd en kennen aflevergarantie.

Bezitters kunnen punten sparen voor extra voordeeltjes. ,,Een creditcard biedt verder extra bestedingsruimte en dat kan soms handig zijn.

Kijk voor nog meer voordelen van een creditcard op onze sitehttps://www.creditcard-vergelijk.nl/nieuws/

Wil jij ook een creditcard aanschaffen? Kijk dan even op onze creditcard homepage.

Deel deze informatie: