Home » Creditcard Nieuws » Creditcard goedkoopste optie om te betalen in buitenland

Creditcard goedkoopste optie om te betalen in buitenlandOndanks dat wij Nederlanders een reislustig volkje zijn, weten we maar weinig over betalen in het buitenland.
MasterCard heeft onderzoek gedaan naar betalingsmogelijkheden en kosten in het buitenland. En komt tot de conclusie dat betalen met je bankpas of creditcard de goedkoopste opties is.

Nu alle Nederlandsers weer massaal naar hun vakantie bestemming vertrekken komt MasterCard met de uitkomst van een onderzoek naar de goedkoopste betaalmogelijkheden in het buitenland.
MasterCard heeft voor het onderzoek een analyse uitgevoerd in 25 landen met negen verschillende betaalmogelijkheden.

Voor Nederlanders is met name gekeken naar de goedkoopste manier van betalen in Frankrijk, Engeland en Spanje, momenteel veruit de populairste vakantiebestemmingen van ons land.

Frankrijk en Spanje

Uit dit onderzoek is gebleken dat in Frankrijk en Spanje betalen met je bankpas of creditcard de goedkoopste manier is in winkels en/ of restaurants. Voor betalen met je creditcard worden vaak geen extra kosten in rekening gebracht.

Voor Frankrijk en Spanje is geld opnemen met je bankpas of creditcard bij een geldautomaat de duurste optie.

Verenigd Koningkrijk

De betaalmogelijkheden in Engeland zijn ook onderzocht en hieruit komt dat betalen met je creditcard de beste optie is in het Verenigd Koninkrijk.
Geld wisselen bij een wisselkantoor is de duurste optie in Engeland.

Contactloos betalen

Veel reizigers weten niet dat je in het buitenland ook contactloos kan betalen. De limiet ligt net als in ons land rond de 20 en 25 euro per transactie.
Contactloos betalen is een snelle en veilige manier om kleine bedragen af te rekenen.

Benut je creditcard

Bij veel onderzoeken komt naar voren dat de goedkoopste en veiligste manier van betalen in het buitenland toch echt met je creditcard is.
Kijk en vergelijk welke creditcard het beste bij je past en maak slim gebruik van eventuele extra’s die verschillende creditcards je bieden.

Denk aan de PriceLess specials en je aankoop– reis– en fraudeverzekeringen.

Bron: Emerce

Deel deze informatie: