Hoe shop je veilig online met een creditcard?

Creditcard 1

We kopen steeds meer online. Een skipak, zonnebril een paar sneakers, maar ook dure fotocamera’s en zelfs laptops. Helaas krijg je niet altijd wat je bestelt. Vooral bij buitenlandse, vaak Chinese, webshops gaat er nog weleens wat mis. Daarom kun je online aankopen het beste met je creditcard doen.

Je kunt dan namelijk een beroep doen op de aankoopverzekering van de creditcard, waardoor je het geld terug krijgt, als je pakketje niet geleverd wordt.

Aankoopverzekering en Aflevergarantie

Wanneer je aankopen betaalt met een creditcard, dan profiteert u automatisch van de standaard aankoopverzekering en/of aflevergarantie.

Aflevergarantie

Met de Aflevergarantie heeft u recht op hetgeen waar u voor betaald heeft. Kortom: wordt een besteld artikel niet bij u geleverd of heeft u een verkeerd artikel gekregen? Dan kan ICS de betaling voor u terugdraaien als u er zelf niet uitkomt met de verkoper. Dit is vooral bij online shoppen erg handig.

Aankoopverzekering

Met de Aankoopverzekering zijn vrijwel al uw aankopen standaard 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging, als u met een creditcard betaalt. Zowel bij online als offline aankopen. Dus als er een gat komt in uw zorgvuldig uitgekozen feestjurkje, dan bent u hiervoor gewoon verzekerd.

 

Waar moet je op letten als je online betaalt met je creditcard?

Lees hieronder tips:

  • Let op of er een beveiligde (SSL-)verbinding is. Dit is het geval als er in de URL-balk (https://…) een slotje zichtbaar is.
  • Zoek op internet naar reviews over een bedrijf. Dit zegt vaak veel over een organisatie en of het een betrouwbare partij is.
  • Vraag eens bij bekenden of zij ervaringen hebben met een organisatie.
  • Doe eerst eens een aankoop met iDEAL of met ‘achteraf betalen’. Zo weet je of de verkoper betrouwbaar is.
  • Zoek uit of er naast een webshop ook een fysieke winkel is. Veel mensen vinden dit een fijne gedachte.
  • Zorg voor een uitgebreide productomschrijving, indien het product welke je ontvangt total afwijkend is met wat jij dacht te bestellen kun je dit aantonen.
    Wees alert op niet werkende links en spelfouten. Maar let op: fraudeurs worden steeds beter in het maken van professioneel lijkende websites. Correct taalgebruik en werkende links betekenen dus niet automatisch een veilige website. Wees je hiervan bewust.
  • Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is het vaak ook zo! Het is natuurlijk te gek als je die supercoole sneakers voor een spotprijs op de kop kan tikken in China, maar staar je niet blind. Een verkoopprijs die te veel afwijkt van de prijs op andere websites duidt vaak op fraude. Sta je op het punt een online aankoop te doen? Kijk dan altijd even op andere sites om de prijs te vergelijken. Wijkt de verkoopprijs veel af? Denk dan twee keer na voor je een aankoop doet.Check het retourbeleid en de contactgegevens. Degelijke online webwinkels verlenen meestal goede service als het gaat om het retourneren van gekochte spullen. Dit kun je makkelijk controleren door in de algemene voorwaarden of in het retourbeleid te kijken. Daarnaast moet de identiteit van de ondernemer altijd omschreven staan in de algemene voorwaarden. Vaak vind je deze onderaan de website.

Note: Check altijd de voorwaarden van je eigen creditcard, de voorwaarden van creditcards die niet door ICS worden uitgegeven kunnen anders zijn.

Ben je van plan om een creditcard aan te schaffen?

Kijk en vergelijk hier:http://www.creditcard-vergelijk.nl

Op de detail pagina van een creditcard en op vergelijk pagina staan alle eigenschappen overzichtelijk naast elkaar. Voordat u een kaart gaat aanvragen kunt deze eerst vergelijken.

Alle creditcards op een rij om te selecteren, vergelijken en direct uw creditcard aanvragen. De informatie over deze creditcards is met zorg samengesteld. Zo is het voor u mogelijk om de juiste keuze te maken uit de lange lijst creditcards. Alle creditcards van American Express, Mastercard of Visa card de goedkoopste creditcard en beste prepaid creditcard.