Zelfbedienings benzinepompen verhogen limiet naar €200

Zelfbedienings benzinepompen verhogen limiet naar € 200

In verband met de hogere brandstofprijzen zijn alle Nederlandse banken en hun transactieverwerkers zijn overeengekomen om het zogeheten pre-autorisatiebedrag voor kaartbetalingen bij zelfbedieningspompen te verhogen naar € 200,- per tankbeurt. Dat betekent dat bij zo’n pomp per tankbeurt tot maximaal 200 euro met een creditcard of betaalkaart kan worden getankt en afgerekend.

De banken die bankpassen of creditkaarten verstrekken aan hun rekeninghouders, zijn klaar voor dit hogere pre-autorisatiebedrag van 200 euro. Elders in de betaalketen moeten andere deelnemers hun processen en systemen bijwerken, waaronder de pomphouders zelf, hun leveranciers van betaalautomaten en de transactieverwerkers.

Als dit nog niet gedaan is kan het voorkomen dat je bij sommige onbemande tankstations nog op de oude limiet van €125,-  of €150,- per tankbeurt ‘staat’.. Betaalvereniging Nederland zorgt voor de afstemming tussen alle betrokken ketenpartijen. Mocht je meer willen tanken dan kan je het ‘probleem’ omzeilen door meerdere tankbeurten uit te voeren.

Wanneer iemand minder dan € 200,- krediet op zijn of haar creditcard heeft staan, er toch altijd nog getankt worden. Je kunt dan voor maximaal het bedrag dat nog wel met die kaart kan worden afgerekend tanken.

Bij bemande tankstations kan meestal zonder borg worden getankt en ook voor hogere bedragen dan € 200,- per tank beurt. Dit omdat je dan uiteraard aan de kassa afrekent. Wat door de hogere benzineprijzen nu dan ook weer steeds meer mensen niet doen…