Home » Creditcard Nieuws » Visa en Mastercard blokkeren Wikileaks giften

Visa en Mastercard blokkeren Wikileaks giftenvisa world card business gold

De bekende creditcardmaatschappijen Mastercard enVisa hadden korte tijd niet door dat er weer donaties aan Wikileaks via hun werden toegestaan. Echter zijn deze giften door Mastercard en Visa weer geblokkeerd.

Het bedrijf genaamd Datacell, dat de transacties aan Wikileaks verzorgd, gaat 3 rechtzaken tegen de 2 creditcardmaatschappijen starten. Ook Wikileaks zelf dreigde vorige week al een rechtzaak te plannen tegen ze.

Opgeheven?

Nadat Wikileaks in opspraak is geraakt door het onthullen van geheime overheidsinformatie hebben de creditcardmaatschappijenn de donaties geblokkeerd. Datacell ging er vanuit dat de blokkade onlangs opgeheven werd omdat donaties ineens weer doorkwamen.

Het bleek echter om een misverstand te gaan. Doordat Datacell een andere payment processor gebruikte, verdween de blokkade. Visa heeft laten weten dat ze na het ontdekken van de fout met spoed de transakties hebben geblokkeerd.

Rechtzaken

Datacell is erg teleurgesteld over de situatie en start twee civiele rechtszaken wegens geleden schade en dient een antitrustklacht tegen Visa en Mastercard in bij de Europese Commissie. Visa en Mastercard hebben samen 95% van de Europese betaalmarkt in handen. De advocaat van het bedrijf laat weten dat de blokkade bewijs is, dat de bedrijven een illegaal kartel vormen.

Deel deze informatie: