Visa, American Express en MasterCard zien forse groei creditcard betalingen

creditcards

Net zoals American Express zien Visa en MasterCard een forse groei dankzij de kooplust van de consument. MasterCard boekte een netto winst van 708 miljoen euro (801 miljoen dollar) over het vierde kwartaal van 2014. Dit tegenover een winst van 623 miljoen dollar in het vierde kwartaal in 2013. In 2014 steeg de winst van MasterCard naar 3,6 miljard dollar, een groei van 14 procent.

Ook Visa Europe ziet zijn positie op de Nederlandse markt groeien dankzij een grote toename van transacties. V PAY heeft in de periode van 1 oktober 2013 t/m 30 september 2014 een verdubbeling van transacties laten zien. Hierdoor is het aantal transacties in 2014 met 27% gegroeid.

Als verklaring voor deze grote groei geeft Daniel van Delft, country manager Visa Europe als verklaring dat Visa consumenten eenvoudige, slimme en veilige betaalmogelijkheden biedt. De consumenten weten hierdoor steeds vaker de weg naar betalingen met een creditcard te vinden en mede dankzij de goede service en het toekomstbestendige betaalsysteem zal deze trent zich voortzetten.

Wel blijkt het transactiebedrag in Nederland met 13% gedaald te zijn. Aldus Mark Antipof, Chief Officer Marketing en Sales. De ambitie ligt dus om de komende tijd de consument tot creditcardbetalingen te enthousiasmeren doordat deze (bijna) overal geaccepteerd worden en zeer eenvoudig en veilig in gebruik zijn. Ook kleine betalingen zijn mogelijk met een creditcard, nu ziet men deze betalingen veelal contant gebeuren.

Een leuk weetje laat zien dat er meer dan 500 miljoen Visa betaalkaarten in Europa in omloop zijn. Per volwassene van de Europse bevolking is dus een creditcard in omloop. Ongeveer 100 miljoen van deze kaarten hebben al de mogelijkheid om contactloos mee te betalen. En per iedere uitgegeven zes euro, wordt er een euro betaald met een VIsa betaalmiddel.

Creditcard gebruik laat in Nederland en Europa dus een flinke groei zien. Steeds meer consumenten weten dus de weg te vinden naar een veilig betaalmiddel als alternatief voor hun bankpas of contante betalingen. De keuze in creditcards is en blijft enorm.

www.creditcard-vergelijk.nl biedt de consument de mogelijkheid om middels een objectieve vergelijking tot een juiste keuze voor de juiste creditcard te komen.