Verschil prepaid creditcard (debitcard) en creditcard

Als je op reis gaat, online wilt shoppen of gewoon altijd een geldig betaalmiddel op zak wilt hebben, dan is de keuze voor een creditcard snel gemaakt.

Maar kies je dan voor een prepaidcard (debitcard) of voor een gewone creditcard? En wat zijn nu eigenlijk de verschillen?

Bij de aanschaf van een creditcard maak je eerst een keuze tussen een prepaid creditcard of een creditcard. Daarna is het goed om de aanschafkosten en eventuele leuke extra’s van de verschillende prepaid of gewone creditcards met elkaar te vergelijken.

Maar eerst is het handig om het verschil tussen een prepaid creditcard (debit card) en een creditcard helder te hebben. Creditcard-vergelijk.nl helpt je daar graag bij.

Wij zetten de verschillen voor je op een rijtje:

BKR-toesting

Het grootste verschil in beide creditcards is de BKR-toetsing. Bij de ‘gewone’ creditcard moet deze plaatsvinden. Bij de prepaid creditcard niet. Je koopt immeers niets op krediet.

Aanschaf en maandelijkse kosten (prepaid) credicards

Nog een belangrijk groot verschil is de prijs: de (eenmalige) aanschaf van een prepaid creditcard is vaak een stuk lager ten opzichte van een credicard. Ook kent de prepaidcard weinig tot geen maandelijkse kosten ten opzichte van een creditcard.

Bestedingslimiet

Bij een prepaid creditcard stort je vooraf een zelf gekozen bedrag op je creditcard. Je geeft dus nooit meer geld uit dan dat je beschikbaar hebt.
Bij een creditcard heb je een vooraf bepaald bestedingslimiet. Het verbruikte limiet moet maandelijks (bij betalingsachterstand met rente) worden terugbetaald.

Rente

Bij een prepaid creditcard betaal je geen rente over je uitgaven. Je hebt immers zelf van te voren al een bedrag (prepaid) op je creditcard gestort.
Bij een creditcard betaal je rente over de aanschaffen welke je op krediet koopt. Deze rente verschilt per kaart, maar ligt rond de 12 tot 16%.

Conclusie

Voor het betaalgemak kiezen de meeste mensen voor een creditcard. Wilt u geen extra’s in de vorm van het sparen van punten, het krijgen van mooie welkomstgeschenken en wilt u zichzelf beschermen tegen het uitgeven van meer geld dan u in uw bezit heeft? Dan bent u waarschijnlijk goedkoper uit met een prepaid creditcard.

Maar gaat u veel op reis dan kan een creditcard met zeer diverse aanvullende (reis)verzekeringen een juiste, goedkopere optie zijn.

Om tot een juiste keuze te komen, verwijzen wij je graag naar creditcard-vergelijk.nl om aan de hand van creditcard vergelijkingen een juiste keuze te maken.