Home » Creditcard Nieuws » Transacties met Visa creditcard ruim 10 procent gestegen

Transacties met Visa creditcard ruim 10 procent gestegenTransacties met Visa creditcard ruim 10 procent gestegen

Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal transacties met een Visa Credicard ruim 10% gestegen. In 2012 waren Europese kaarthouders samen goed voor het uitgeven van 1 biljoen euro met hun Visa creditcard. Deze gegevens zijn afkomstig uit de jaarcijfers van Visa Europe.

Volgens General Manager Benelux (Visa Europe) Michiel Wielhouwer kiezen kaarthouders vaker voor het betalen met de creditcard omdat het een veiliger systeem is dan betalen met contant geld. Zoals eerder genoemd is deze groei terug te zien in de jaarcijfers. 307 miljoen creditcard-houders kozen voor het betalen met de betaalkaart. Dit zorgde in Nederland in 2012 voor een stijging van 10%, naar 31,4 miljoen!

In vergelijking met 2011 maakten creditcard-houders in 2012 gemiddeld een vijfde keer meer gebruik van hun betaalpas. Ze betaalden gemiddeld 19,6 keer met hun creditcard. De gemiddelde uitgave per transactie lag op €85.30, wat ook een stijging van 10% laat zien ten opzichte van 2011. De verklaring voor deze stijging is volgens Visa Europe dat consumenten voor alledaagse aankopen meer gebruik maken van hun creditcard. In Nederland kan je bijvoorbeeld met je creditcard betalen in de supermarktketen Dirk van den Broek (Bas, Digros). Niet alleen Visa Europe ziet deze stijging. Ook uit de cijfers van American Express pakt de omzet 5% hoger uit in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar.

Deel deze informatie: