Home » Creditcard Nieuws » Sparen met je creditcard

Sparen met je creditcardAl in 2013 besteedde creditcard-vergelijk.nl aandacht aan het toch wel onbekende sparen op je creditcard. En door de huidige steeds maar dalende rentevergoedingen brengen wij je dit onderwerp nog eens onder de aandacht.

ANWB Visa cardDoor de dalende spaarrentes zijn consumenten op zoek naar alternatieven om het rendement van hun spaargeld te verhogen. Uiteraard het liefst zonder al te veel beperkende voorwaarden.

Een alternatief voor sparen welke bij de consument nog niet algemeen bekend is, is het sparen op een creditcard. Er zijn namelijk creditcardverstrekkers die spaarrente vanaf een positief saldo van €500,- aan hun klanten aanbieden. Denk aan de VisaMasterCardde Bijenkorf CardANWB Visa card, etc. De onderlinge rente van de creditcardaanbieders verschilt, maar is meestal hoger dan de rente op een gewone spaarrekening en ook nog eens zonder beperkende voorwaarden.

Hoe spaar je op een creditcard?

Sparen met of op je creditcard is eigenlijk zeer simpel. Je maakt geld vanaf je betaalrekening over naar je creditcard. En wanneer de creditcard een positief saldo van boven de €500,- heeft, ontvangt de consument rente (deze rente ontvangt men over het gehele spaartegoed).

Een ander voordeel van sparen op je creditcard is dat je het bestedingslimiet van je creditcard verhoogd. Dit is een handige manier als je spaart voor de aanschaf van een product welke je aan wilt schaffen met je creditcard. Je ontvangt tijdens het sparen naar je doel een aantrekkelijke rente en na het behalen van je spaardoel kan je de aanschaf betalen met het spaartegoed. Tegelijkertijd heb je met het betalen met je creditcard de voordelen van deze betaalwijze: het aangeschafte artikel is verzekerd tegen diefstal, schade etc.

Wel moet je erop letten dat je niet ongemerkt het spaartegoed opsnoept doordat het kredietlimiet een stuk hoger lijkt, dan daadwerkelijk het geval is (het is immers het spaartegoed dat het grote bestedingslimiet veroorzaakt).

Verder is het handig om de kosten welke verbonden zijn aan een creditcard te vergelijken met de kosten welke verbonden zijn aan een spaarrekening. Ook deze kosten gaan uiteraard van het spaarrendement af. Maar heb je zonder dat je sou sparen op een creditcard deze toch al in je bezit, dan is deze vergelijking eigenlijk niet noodzakelijk. Je zou deze kosten immers toch al hebben.

Opnamekosten

Opnamekosten zijn echter wel de moeite waard om onder de loep te nemen. Aan het opnemen of overschrijven van een creditcard naar een bankrekening of via een pinautomaat zitten namelijk wel hogere kosten verbonden, waardoor het spaarrendement verminderd. Maar als je niet van plan bent om het spaartegoed terug te boeken naar je bankrekening, dan gelden deze kosten niet. En heeft dit dus ook geen invloed op het spaarrendement.

Sparen op je creditcard is dus een goed alternatief om doorgaans tegen een hogere rentevergoeding en geen beperkende voorwaarden die een bank vaak wel heeft bij vergelijkbare rentestanden om meer rendement uit uw spaargeld te halen.

Sparen op je creditcard is echter het goedkoopst als men een spaardoel voor ogen heeft welke men kan betalen met zijn of haar creditcard. Zo voorkom je hoge opname- , overschrijvings- of pinkosten.

 

 

Deel deze informatie: