Home » Creditcard Nieuws » Ryanair verliest rechtzaak over Creditcard kosten

Ryanair verliest rechtzaak over Creditcard kostenRyanair

Na een hoger beroep op een eerdere rechtszaak is Ryanair weer schuldig veroordeeld voor misleidende reclame. De aanleiding voor deze rechtszaak was het vermelden van vliegticket prijzen zonder de waarschuwing of vermelding van de berekende creditcard toeslag.

 

Sinds een paar jaar is het verplicht om de netto prijs inclusief alle extra kosten en belastingen aan te geven in reclame boodschappen. De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair was eerder al door de reclame code commissie op de vingers getikt. Nu is Ryanair ook via een hoger beroep terug gefloten voor het adverteren met ticketprijzen zonder vermelding van de forse extra kosten die de consument moet betalen voor het gebruik van een creditcard.

Volgens het College van Beroep rekende Ryanair in het boekingsproces veel te hoge kosten. Het oordeel bevestigd de vorige uitspraak, die door de Reclame Code Commissie werd gedaan.
Reisvereniging ANVR toonde met een rekenvoorbeeld aan, dat bij het kopen van bijvoorbeeld € 60,- aan tickets, er met een creditcard betaling nog eens € 50,- aan administratiekosten in rekening werden gebracht. Volgens de ANVR verzuimde Ryanair echter om deze extra kosten van het creditcard gebruik aan te geven.
Via deze website kunt u met de Moneybookers Prepaid Creditcard, € 6,- korting krijgen op alle boekingen die u met deze kaart bij Ryanair doet?
Deze Prepaid Creditcard is bij ons te vergelijken met 40 andere creditcards.
U kunt hem ook direct aanvragen. De Moneybookers mastercard kost overigens maar € 10,- per jaar.

 

Deel deze informatie: