Home » Creditcard Nieuws » Release van de MasterCard ‘Display Card’

Release van de MasterCard ‘Display Card’mastercard classic card

Mastercard heeft eind november 2012 aangekondigd een nieuwe creditcard uit te geven; de ‘Display Card’.

De nieuwe creditcard heeft als extra beveiliging een ingebouwd numeriek toetsenbord met een klein display. Het toetsenbord en het schermpje hebben als functie om door de gebruiker een zogenoemd uniek ‘authenticatietoken’ aan te laten maken. Mastercard zegt dat de betalingen met deze nieuwe creditcard veiliger zijn , dan betalingen uitgevoerd met een pincode.

Moderne banken werken met authenticatie apparaten. Nu maken veel mensen nog gebruik van dit extra apparaat die de code moet genereren. Maar dat is bij het gebruik van de ‘Display Card’ niet meer nodig. De werking van de ‘Display Card’ is hiermee namelijk vergelijkbaar. Doormiddel van het intoetsen van een code op het aanrakingsgevoelige toetsenbord, genereert de ‘Display Card’  een uniek nummer dat op het scherm getoond wordt. Dit nummer controleert de identiteit van de gebruiker.
In de toekomst moet het ook mogelijk worden om het huidige saldo van de creditcard op te vragen of recent uitgevoerde transacties te bekijken.

De nieuwe ‘Display Card’ is vanaf begin januari 2013 verkrijgbaar in Singapore via de Standard Charted bank. Volgens Mastercard volgen andere landen in de loop van 2013. Zodra wij de eerste bevindingen waarnemen, berichten wij hierover!

Naar alle Mastercard Creditcards.

Deel deze informatie: