Home » Creditcard Nieuws » (Prepaid) creditcard als origineel eindexamen cadeau

(Prepaid) creditcard als origineel eindexamen cadeauviabuy prepaid creditcard mastercard

Momenteel zijn veel scholieren volop bezig met hun eindexamen.
Een spannende tijd waarin zij een periode afsluiten en zich kunnen gaan richten op een vervolgopleiding of andere stappen in hun leven.

 

Een ongeschreven regel is, dat ouders en/of verzorgers na het leveren van deze topprestatie; het behalen van je middelbare school diploma, hun kinderen vaak willen belonen met een cadeau.

Vaak krijgen jongeren envelopjes met een leuk bedrag. Erg leuk en aardig, maar net zo vaak gaan deze enveloppen op aan de alledaagse uitgaven van jongeren. Een lipstickje hier, een beltegoedje daar.

Leuker en slimmer is het om onder familie, vrienden, opa’s en oma’s een kleine inzamelingsactie te houden en zo een leuk geldbedrag voor je zoon of dochter bij elkaar te sprokkelen.
Dit geldbedrag kan je dan op een (prepaid) creditcard storten en bij het behalen van het eindexamen cadeau doen.

Voordeel

Het voordeel van het cadeau doen van een (prepaid) creditcard is dat het geld, zoals al eerder aangegeven, niet snel op zal gaan aan onnodige kleine fluttigheden.
En wist je dat bij een positief saldo van boven de €500,- je bij sommige creditcardaanbieders rente ontvangt?

Maar belangrijker nog; je zoon of dochter kan met een (prepaid) creditcard makkelijk via internet iets bestellen en is dan direct middels de aankoopverzekering beschermd bij verlies, diefstal of schade en/ of fraude van de bestelde goederen.
En geen gedoe meer om het gekregen geld eerst nog op een bankrekening te moeten storten, voordat er online iets gekocht kan worden.

Tevens breng je met het geven van een (prepaid) creditcard je kind verantwoording bij over het beheer van zijn of haar uitgaven. (Prepaid) creditcards zijn namelijk zeer makkelijk online te beheren.

Voorkeur Prepaid Creditcard

Je ziet dat ouders bij het geven van een creditcard aan hun kinderen, toch vaak de voorkeur geven aan een prepaid creditcard.
Wel het wereldwijde betaalgemak en een aankoopverzekering zoals bij een reguliere creditcard, maar nooit meer geld kunnen uitgeven dan het bedrag dat je van te voren op je creditcard hebt gezet.

Bij een prepaid creditcard stort je immers vooraf geld op je creditcard. Bij een reguliere creditcard betaal je pas nadat je het geld hebt uitgeven. Hierdoor zou je ongemerkt meer uit kunnen geven, dan dat je van plan was.

En om onze kinderen om te leren gaan met geld, is een prepaid creditcard een mooi begin, het verreist namelijk finiancieel inzicht; wat ga ik kopen, wat wil ik daaraan uitgeven, hoeveel heb ik daarvoor nodig en kan ik dat eigenlijk wel betalen?

Waarom stort ik niet gewoon het geld op de bankrekening van mijn zoon of dochter?

Heel vaak zie je dat jongeren na het behalen van hun eindexamen voor het eerst zonder hun ouders, alleen of met een groep vrienden op vakantie gaan.
Of sommige gelukkige scholieren onder ons mogen een jaar als au-pair aan de slag of gaan wat van de wereld zien voordat zij zich op een vervolgstudie richten.

En in het buitenland is het niet verstandig om veel cashgeld op zak te hebben. Ook is het meenemen van je bankpas niet slim, want niet alle pinautomaten, winkels en restaurants accepteren deze pas.

Een creditcard op reis nemen is altijd een wijs en besluit. Je bent verzekerd tegen diefstal, schade en/ of fraude en je hebt altijd geld op zak.
En heeft u zoon of dochter extra geld nodig wegens calamiteiten; in real time kunt u geld overboeken naar de (prepaid) creditcard.

Handig en overzichtelijk voor u uitgezocht.

Op de site van www.creditcard-vergelijk.nl kunt u alle (prepaid) creditcards met elkaar vergelijken; denk aan het vergelijken van de jaarbijdragegeldopname kosten, maar ook de voorwaarden van verzekeringen etc.

Onderstaand alvast een willekeurige opsomming van beschikbare prepaid creditcards:

En is uw kind al verantwoordelijk genoeg en overweegt u om geen prepaid creditcard, maar een ‘gewone’ creditcard te willen geven?

Overweeg dan nu om een Visa creditcard aan te schaffen. Momenteel loopt er een ludieke actie en krijgt men bij de aanschaf van een Visa card een Samsung tablet cadeau.

Leuk detail is dat als je de Visa World Creditcard Photo creditcard aanschaft, je deze kan voorzien van de foto die je maakt op het moment dat u zoon of dochter te horen krijgt of zij of hij geslaagd is!

Zeg nou zelf…..

Wat wil je zoon en dochter nog meer; geslaagd voor zijn of haar examen, een leuk gevulde, eventueel gepersonaliseerde, creditcard op zak en als extra een Samsung Tablet.

Veel succes bij het maken van je keuze en uiteraard alvast gefeliciteerd met het slagen van je zoon of dochter voor het eindexamen!

Deel deze informatie: