OV reizen met je creditcard straks misschien mogelijk

Tickets 2012 Olympische Spelen alleen via Visa Creditcards

Creditcardbedrijven, grote banken en andere partijen bereiden een proef voor waarbij het mogelijk moet zijn om creditcard of bankpas te reizen met het openbaar vervoer. De bedoeling is dat reizigers straks kunnen in- en uitchecken met hun betaalkaart, waarbij de reiskosten automatisch van hun rekening wordt afgeschreven.

Volgens een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland, die meewerkt aan de voorbereidingen voor deze proef, is het vooralsnog de bedoeling dat de proef gaat plaatsvinden op het NS-traject Leiden – Den Haag. “Dat is de insteek. Maar wij zijn nog in de voorbereidende fase, dus ik sluit niet uit dat er nog wijzigingen komen in de opzet ervan,” zegt de woordvoerder van NS.

De bedoeling is dat de pilot nog dit jaar van start gaat. “Als die succesvol is, dan betrekken we de gezamenlijke ov-bedrijven erbij en rollen we het initiatief landelijk verder uit,” aldus de woordvoerder.

Bij de proef zijn ook de NS en Translink betrokken. Dinsdag werd nog bekend dat een proef om te betalen voor reizen met de mobiele telefoon, uitgevoerd door Translink, volledig is mislukt.

(bron: het parool)