Home » Creditcard Nieuws » Oude christlijke teksten op creditcard formaat

Oude christlijke teksten op creditcard formaatabn amro visa gold card

In een Jordaanse grot zijn mogelijk verschillende boeken gevonden met daarin de oudste christelijke teksten ooit. Dat meldt de BBC. Het gaat om ongeveer zeventig hele kleine boeken met bladzijden van lood.

Deze boeken, met bladzijden die ongeveer het formaat van een moderne creditcard hebben, zouden ongeveer vijf jaar geleden door een bedoeïne gevonden zijn in een Jordaanse grot. Het is nog onbekend hoe oud de boeken precies zijn, maar een stuk leer dat bij de boeken gevonden werd zou ongeveer 2000 jaar oud zijn.

Op een van de bladzijden in de boeken is een afbeelding te vinden van een kruis buiten een stadsmuur. Volgens de onderzoekers is hier mogelijk de kruisiging van Jezus Christus afgebeeld. De boeken worden momenteel onder meer onderzocht door de gerenommeerde Britse theologe Margaret Barker. Deze theologe werd onlangs op de boeken gewezen door de archeoloog David Elkington, een van de weinige personen die de boeken zelf heeft gezien. 

Er zijn ongeveer zeventig boeken gevonden en deze hebben steeds tussen de vijf en vijftien pagina´s met afbeeldingen en oude Hebreeuwse teksten. Margaret Barker probeert de boeken te ontcijferen om zo de ouderdom en echtheid vast te stellen. Volgens Barker lijkt het er op dat de boeken echt zijn. Dit onder meer door de manier waarop de tabletten gebonden zijn en de combinatie van oude Hebreeuwse symbolen. De theologe heeft de boeken zelf overigens nog niet in het echt kunnen bekijken. Ze baseert haar oordeel momenteel op foto’s die archeoloog Elkington van de boeken gemaakt heeft. 

Elkington leidt een Brits team dat onderzoek doet naar de boeken. De veelbesproken boeken zijn na hun vondst overgebracht naar Israël. De oudheidkundige dienst van Jordanië heeft laten weten alles in het werk te stellen om de boeken terug te halen. 

Door veel archeologen wordt momenteel over de boeken gesproken. Als ze echt blijken te zijn, zouden ze mogelijk nieuwe informtie kunnen bevatten over Jezus leven en dood. Veel archeologen hebben echter grote twijfels over de echtheid van de boeken. Archeoloog Elkington zegt tegenover de BBC dat er veel interesse is voor zijn onderzoeksproject. Hij zou naar aanleiding van zijn project al meerdere keren met de dood zijn bedreigd en ook zou er op hem en zijn vrouw zijn geschoten.

Deel deze informatie: