Home » Creditcard Nieuws » Op vakantie met je creditcard

Op vakantie met je creditcardIedereen is, bij het op vakantie gaan, bang om iets te vergeten. Staat het gas wel uit? Heb ik mijn paspoort bij me? Echter één van de belangrijkste dingen om mee te nemen op vakantie is uw creditcard. In dit artikel kunt u lezen waarom.

Het mooiste aan een creditcard is misschien wel dat je er in het buitenland zonder zorgen mee kan betalen. Echter zitten er wel wat aandachtspunten aan dit betalen in het buitenland, waar men geen euro munt hanteert. Wanneer dit het geval is komt namelijk de wisselkoers oplag zich met uw uitgave bemoeien.

Handig & Snel

Door het gemak en de snelheid van de creditcard betalingen worden de volgende uitgaven het meest betaald met een creditcard:

  • Tolwegen
  • Parkeergarages
  • Huurauto’s (vaak i.v.m. borg niet anders mogelijk)
  • Hotelkamers
  • Vliegvakanties

Vooral bij tolwegen is het gemak heel groot. Omdat de creditcard het snelste betaalmiddel is, hoeft u met een creditcard veel minder lang te wachten bij tolpoorten waar je met een creditcard kunt betalen. Dit kan in het hoog seizoen zo een uur van uw reistijd goedmaken. Wat een hoop mensen nog niet weten is dat deze methode ook in parkeergarages in Nederland kan worden toegepast.

De ANWB heeft handig op deze gemakken ingespeeld, het is namelijk zo dat je voor de ANWB Visa Card niets hoeft te betalen, totdat je hem voor het eerst gebruikt. Op deze manier kost de kaart je niets en kan je hem wel voor eventuele noodgevallen gebruiken.

Reisverzekering

Naast het gemak van betalen met de zekerheid van de aankoop verzekering van een creditcard, heeft een creditcard ook vaak een reisverzekering in het pakket zitten. Sommige creditcard verzekeringen zijn zelfs zo uitgebreid, dat u geen aanvullende reisverzekering nodig heeft. De creditcard met de meest complete reisverzekering is de American Express Gold Card. Naast dit voordeel heeft deze creditcard nog veel meer voordelen die goedkopere creditcards niet hebben. Het prijsverschil in de jaarbijdrage heeft u hierdoor snel terug verdiend.

 

Deel deze informatie: