Home » Creditcard Nieuws » NS treinkaartje betalen met creditcard

NS treinkaartje betalen met creditcardamerican express klm corporate card

Velen zullen het zich niet hebben geraliseerd, maar het betalen van een treinkaartje met je creditcard is binnenkort pas mogelijk!
In maart is de Nederlandse Spoorwegen met een proef gestart, waarbij reizigers op 13 stations hun treinkaartje eindelijk kunnen betalen met een creditcard.

Na een geslaagde proef zal deze betaalwijze op alle stations van de NS worden ingevoerd. Een treinkaartje met je creditcard betalen is in Nederland alleen nog maar mogelijk op Schiphol, Amsterdam Centraal en een aantal stations met een internationale balie. Op andere stations is het nog niet mogelijk om te betalen met een creditcard.

Dit kwam door problemen met de software van de betaalautomaten van de NS. Er is hard gewerkt aan een oplossing en na het testen van de nieuwe software op stations met veel buitenlandse reizigers, zal de NS de ‘nieuwe’ betaalwijze doorvoeren op al haar stations. Echter, voor niets gaat de zon op.Voor het aanschaffen van een treinkaartje met je creditcard, worden er helaas extra kosten in rekening gebracht. Voor 50 eurocent aan de kaartautomaat, voor 1 euro bij de reguliere balie en voor 2,50 bij de Internationale balie heb je met je creditcard een treinkaartje in je bezit. Maar de NS kondigt aan rekening te houden met de nieuwe wet die extra kosten van de creditcardbetalingen aan banden legt.

Met ingang van 2016 mag er nog maar 0,3% aan kosten worden berekend over het afgerekende bedrag. De tarieven zullen dus per treinkaartje niet meer dan 0,3% aan kosten met zich meebrengen.

Deel deze informatie: