Home » Creditcard Nieuws » Mister Plastic Fantastic: 1497 creditcards

Mister Plastic Fantastic: 1497 creditcardscreditcards

Sinds 1971 heeft Walter Cavanagh een bijzonder wereldrecord in handen: hij heeft 1497 creditcards in zijn bezit. Het Guinness World Records noemt hem dan ook niet voor niets Mister Plastic Fantastic!

Mister Plastic Fantastic is heer en meester in het bezit zijn van creditcards. Zijn 1497 creditcards leveren hem een totaal krediet van ruim anderhalf miljoen euro op (1,7 miljoen dollar).

De opmerkelijke verzameling van Walter Cavanagh is tot stand gekomen in de jaren 60 na een weddenschap met een vriend.
Inzet: een etentje; uitdaging: wie heeft aan het einde van het jaar de meeste creditcards in zijn bezit. Toendertijd won Cavanagh maar net, een jaar later had hij 143 creditcards in zijn bezit en zijn vriend 138 stuks.

Voor die tijd al een flink record, want Guinness World Records vermelde hem in het recordboek van 1971.
Om zijn record te behouden is Mister Plastic Fantastic vanaf de jaren 70 gaan bouwen aan zijn verzameling.

De creditcards in zijn bezit zijn even opmerkelijk als uniek te noemen: creditcards van tankstations, luchtvaartmaatschappijen, een ijssalon, een creditcard om te gokken, noem ze maar op. Ook de waarde van de creditcards variëren onderling enorm. Van onbeperkt krediet tot kleinere bedragen van €50,-.
Ongelooflijk maar waar…. maar 1 financiële instelling, J.J. Newberry, heeft Cavanagh geweigerd, omdat hij al te veel krediet had uitstaan. J.J. Newberry was een warenhuis met goedkope producten in hun assortiment.

Dit wereldrecord brengt nog een wereldrecord voor Cavanagh met zich mee. Hij heeft volgens ABC News ook het record voor ’s werelds langste portemonnee in handen. Want om al deze creditcards netjes en georganiseerd te bewaren is de uitrol van deze portefeuille 76 meter lang.
En wie denkt dat hij voldoende opbergruimte heeft in deze portemonnee met een gevuld  gewicht van meer dan 17 kilo heeft het fout. Helaas passen er maar 800 creditcards van zijn verzameling in deze portemonnee. Hij sleept zijn creditcards niet overal mee naartoe, maar bewaart deze veilig in een bankkluis.

Van de 1497 creditcards die Mister Plastic Fantastic in zijn bezit heeft, gebruikt hij er echter maar 1. En krediet staan met zoveel creditcards, is ook niet besteed aan Cavanagh. Hij betaalt zijn rekening altijd keurig op tijd aan het einde van de maand.

Ook toe aan een creditcard verzameling? Of wil je het reccord van Cavanagh verbreken? Op www.creditcard-vergelijk.nl kan je creditcards vergelijken en direct een creditcard aanvragen!

Bron: Metrotime

Deel deze informatie: