Home » Creditcard Nieuws » Met je creditcard naar Griekenland

Met je creditcard naar GriekenlandKan je (als toerist) in Griekenland nog met je creditcard terecht?

De Griekse bevolking mag nog maar €60,- per dag aan cash geld opnemen of pinnen. De Griekse Centrale Bank vult met het laatste restje geld voor noodleningen aan particulieren de pinautomaten in Griekenland bij. Door deze kapitaalcontroles (maximaal pinbedrag van €60,- per dag voor de Grieken) hopen ze te kunnen voorkomen dat er geld wegvloeit naar het buitenland.

Waarom het limiet op €60,- per dag is gesteld, daarover zijn door de Griekse raad voor Financiële stabiliteit geen uitspraken of mededelingen gedaan. Maar uiteraard zal dit te maken hebben met de zeer beperkte geldvoorraden.

Kan er nu nog wel gepint worden in Griekenland?

Dat verschilt sterk per keten of winkel. Sommige grote winkelketens accepteren nog wel betalingen met pinpas of creditcard.
Maar de kleinere Griekse ondernemers geven de voorkeur aan cash betalingen. Ze weten immers niet wat hun geld op de bank na komende zondag nog waard is. Zondag vindt het referendum plaats waarin de Grieken voor of tegen het EU-voorstel kunnen gaan stemmen.

Creditcard

Of een creditcard geaccepteerd wordt, verschilt dus ook per ondernemer of winkelketen. Voor de toerist geldt dit betaalmiddel in ieder geval als een veiligere manier van betalen dan met de pinpas of met cash geld. En vanuit de reisbranche wordt dan ook aanbevolen om zoveel mogelijk met je creditcard te betalen als de winkel deze accepteert.

Met de creditcard zijn namelijk al uw aankopen verzekerd en bent u ook tegen eventuele fraude beschermd. Informeer dus altijd naar de mogelijkheid om met uw creditcard te mogen betalen.

Het advies is dan ook duidelijk als u op reis gaat naar Griekenland. Neem je creditcard voldoende cash mee.

Deel deze informatie: