Mastercard start wereldwijd recyclingprogramma voor betaalkaarten

MasterCard Vergelijken? Beste Vergelijk met >10 Mastercards

Mastercard, een van de grootste betalingsverwerkingsbedrijven ter wereld, lanceert een baanbrekend initiatief om de enorme hoeveelheid betaalkaarten die jaarlijks in omloop zijn, te recyclen. Het doel van het programma is het verminderen van plastic afval door ervoor te zorgen dat uitgegeven kaarten niet eindigen op stortplaatsen.

In samenwerking met de gerenommeerde financiële instelling HSBC, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, zet Mastercard zijn eerste stappen in dit groene initiatief door middel van een proefproject in acht verschillende HSBC-filialen.

Ajay Bhalla, een hooggeplaatste bij Mastercard, geeft aan: “We reiken de hand uit naar kaartuitgevers wereldwijd en moedigen hen aan om zich bij deze ecologische missie aan te sluiten en recycling van betaalkaarten als dienst aan hun klanten te introduceren.”

In de uitvoering van dit initiatief levert Mastercard gespecialiseerde versnipperingsapparatuur aan HSBC, die in staat is om tienduizend kaarten per keer te verwerken, wat overeenkomt met ongeveer 50 kilogram plastic. Wanneer de versnipperingsmachines vol zijn, wordt het verzamelde plastic naar een gespecialiseerd recyclingbedrijf vervoerd voor verdere verwerking.

Hoewel Mastercard terughoudend is geweest met het delen van financiële specificaties omtrent dit project, is het duidelijk dat dit initiatief een positieve stap voorwaarts is in de richting van een duurzamere toekomst.

Dit initiatief markeert een belangrijke ontwikkeling in de financiële sector, waar de verantwoordelijkheid voor het milieu steeds meer op de voorgrond treedt. Het zal interessant zijn om te zien welke andere bedrijven en instellingen het voorbeeld van Mastercard volgen in de strijd tegen plastic afval.