Mastercard neemt identiteitsverificatie bedrijf Ekata over

MasterCard Vergelijken? Beste Vergelijk met >10 Mastercards

Deze week heeft Mastercard bekend gemaakt dat ze het identiteitsverificatie bedrijf genaamd Ekata gaan overnemen voor USD 850 miljoen (€708  miljoen).

In een persbericht verklaren ze de overname als volgt:

Nieuwe mogelijkheden versterken het vertrouwen in elke interactie door middel van AI-gestuurde identiteitsverificatie, versterkt door toewijding aan sterke gegevensbeheer principes

Vertrouwen is het belangrijkste ingrediënt voor digitale handel. Centraal bij het creëren van vertrouwen in een digitale wereld is het vermogen om uw digitale identiteit te bewijzen – wie u bent, of u nu persoonlijk, online of in de app communiceert.

Ekata werkt met een breed scala aan wereldwijde handelaren, financiële instellingen, reisorganisaties, marktplaatsen en digitale valuta platforms. Het bedrijf gebruikt inzichten om unieke scores, gegevens attributen en risico-indicatoren te leveren die bedrijven vervolgens gebruiken om weloverwogen beslissingen te nemen. Ze helpen hun klanten goede consumenten en bedrijven en slechte actoren in realtime te identificeren tijdens het openen van een online account, betalingen en verschillende andere digitale interacties.

“De verschuiving naar een meer digitale wereld vereist echte oplossingen om elke transactie veilig te stellen en vertrouwen te wekken bij elke interactie”, zegt Ajay Bhalla, president van cyber- en inlichtingen oplossingen bij Mastercard. “Met de toevoeging van Ekata zullen we onze identiteit mogelijkheden vergroten en een veiligere, naadloze manier creëren voor consumenten om te bewijzen wie ze zeggen te zijn in de nieuwe digitale economie.”

Ekata’s identiteitsverificatie gegevens, machine learning-technologie en wereldwijde ervaring in combinatie met de fraudepreventie- en digitale identiteit programma’s van Mastercard zullen bedrijven helpen om zelfverzekerd te weten wie hun klanten zijn en op hun beurt die klanten helpen om veilig online te communiceren. De geïntegreerde services van Mastercard en Ekata zullen voortbouwen op de toezeggingen van beide bedrijven om vertrouwen en verantwoord gebruik van gegevens te garanderen.

“De versnelling van online transacties heeft wereldwijde digitale identiteitsverificatie op de voorgrond geplaatst als een van de grootste kansen om digitaal vertrouwen op te bouwen en wereldwijde fraude te bestrijden”, aldus Rob Eleveld, CEO bij Ekata, Inc. “De juiste oplossingen voor identiteitsverificatie maken inclusieve en wrijvingsloze ervaringen terwijl tegelijkertijd de privacy, controle en veiligheid van de klant wordt gewaarborgd. Deel uitmaken van de Mastercards Identity-familie zorgt voor een bredere, collectieve benadering om aan de groeiende eisen van de digitale economie te voldoen. ”

De strategie waarmaken, waarde versterken

Toewijding aan privacy, verantwoordelijkheid – Ekata deelt de toewijding van Mastercard aan veilige en beveiligde data praktijken rond het individu, waardoor hun waarde voor de eindgebruiker verder wordt versterkt.

Sterke identiteit technologie
Ekata heeft een kernset van identiteitsverificatie diensten ontwikkeld die de ruggengraat van de veiligheid en beveiliging van de dagelijkse handel vormen. Door de capaciteiten, technologieën en teams samen te brengen, is er het potentieel om nog meer vertrouwen en gemoedsrust te bieden, veel verder dan identiteitsverificatie en het identificeren van fraude trends.

Complementaire expertise
De toevoeging van Ekata’s technologie- en engineering teams zal helpen de ondersteuning te versterken die Mastercard kan bieden als een one-stop-partner voor de gegevens-, betalings- en open-bank behoeften van elke consument, bank, handelaar, fintech of overheid. De gecombineerde mogelijkheden van digitale betalingsdiensten, betalingsdiensten op afbetaling en crypto-betalingsdiensten zullen helpen om meer keuze en functionaliteit mogelijk te maken, met het potentieel om verder uit te breiden naar realtime betalingen en grensoverschrijdende activiteiten.

Samen zullen Mastercard en Ekata een uitgebreidere identiteit service leveren die realtime besluitvorming behoeften kan ondersteunen, van het openen van nieuwe accounts tot het helpen van handelaars bij het beoordelen van potentiële fraude voordat een betalingstransactie wordt geautoriseerd.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de regelgevende instanties en de gebruikelijke sluiting voorwaarden. Verwacht wordt dat de overname binnen de komende zes maanden rond zal zijn.