MasterCard en Visa verlagen hun tarieven

visa world card business

Onder druk van de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt verlaagt MasterCard de tarieven voor het verwerken van creditcardstransacties. 2 dagen na deze bekendmaking heeft de Europese Commissie uit Brussel besloten dat ook Visa haar tarieven moet aanpassen.
Winkeliers zijn hierdoor minder geld kwijt aan creditcardbetalingen.

Het huidige tarief is 0,9 procent per transactie. Dit percentage betaald de winkelier aan de bank waar de creditcard afkomstig van is. Winkeliers zijn al jaren aan het vechten tegen deze hoge tarieven. MasterCard geeft nu gehoor aan dit verzoek door per 1 juni a.s. een verlaging van 0,2 procent te realiseren. Per 1 januari 2016 zal de laatste verlaging plaatsvinden en is het percentage teruggebracht naar 0,3 procent per transactie.
Ook Visa zal het percentage terugbrengen naar 0,3 procent per transactie.

Detailhandel Nederland ziet de afgedwongen tariefsverlaging als een eerste stap in de goede richting. Want ondanks deze verlaging is het gebruik van de creditcard nog altijd duurder dan het betalen met een pinpas.

In januari is het plan van de Europese Commissie uit Brussel in de Tweede Kamer besproken. DIt plan is er op gericht om de de kosten die creditcardmaatschappijen in rekening brengen aan banden te leggen en deze kosten te beperken tot ongeveer 0,3 procent van het aankoopbedrag.

MasterCard denkt echter dat de verlaging ongunstig kan uitpakken voor de consumenten in tegenstelling tot de winkeliers. Want de kans is groot dat banken de tariefsverlaging zullen compenseren door de kosten van de aanschaf van een creditcard te verhogen.

Houd creditcard-vergelijk.nl in de gaten over het laatste nieuws betreffende de creditcard kosten. Want mochten de tarieven onverhoopt worden gewijzigd, dan is een prijsvergelijking in alle gevallen lonend.

Bekijk en vergelijk alle Mastercards van Nederland

Bekijk en vergelijk alle Visa cards van Nederland