Klant betaalde $ 3.000,- fooi met AMEX card

Klant betaalde $ 3.000,- fooi met AMEX card

Zoals je misschien weet is het in de US heel normaal om een fooi te geven nadat je ergens wat hebt gegeten of gedronken. Maar in een cafĂ©-restaurant in Cleveland genaamd “Nighttown” stond de eigenaar Brendan Ring wel gek te kijken toen een klant een fooi gaf van $ 3.000,- nadat hij een biertje van $ 7,- had besteld.

Net voordat het café-restaurant ging sluiten kwam er een de man naar binnen gelopen die alleen een biertje bestelde. Volgens de eigenaar vroeg de klant gelijk nadat hij zijn biertje ontvangen had om de rekening en overhandigde hij zijn American Express creditcard. De man wenste hem vervolgens het beste met de sluiting van het restaurant vanwege de corona maatregelen. Hij zei vervolgens dat hij de fooi maar moesten verdelen. De eigenaar bedankte de man, maar kon niet gelijk zien hoeveel fooi hij gaf omdat hij zijn leesbril niet op had.

Toen de eigenaar van Nighttown later zijn bril op deed en naar de fooi op het bonnetje keek, wist hij niet wat hij zag. De vriendelijke man wilde namelijk $ 3.007,02 afrekenen voor zijn biertje, zodat ze de sluiting door corona konden overleven.

Een vreemde van het verhaal was dat de vrijgevige klant zijn glas bier niet eens op gedronken had. Volgens de serveerster  nam hij letterlijk twee slokjes, ondertekende de rekening en ging weer verder.

Hier vind je de Facebook post van Brandon Ring