ICS lanceert nieuwe prepaid card van VISA in NL

icsgocards stacked close

Sinds kort heeft het Nederlandse bedrijf ICS de ICS GO Card op de markt gebracht. ICS is het bedrijf dat achter 80% van de Nederlandse creditcards uitgeeft.

De nieuwe ICS GO Card is een prepaid creditcard die gebruik maakt van het VISA betalingsplatform en de enige VISA prepaid creditcard die in Nederland verkrijgbaar is. ICS heeft in het verleden de succesvolle VISA World prepaid creditcard een tijdje uitgegeven, maar is daar toen mee gestopt.

Bijzonderheden ICS GO Card

Bijna alle prepaid creditcards tot nu toe verschillen niet zoveel. Meestal verschillen ze wat in kosten en in limieten. Echter heeft de ISC GO Card enkele unieke kwaliteiten die de andere kaarten niet hebben. Deze unieke eigenschappen zijn:

  • Een eenmalige card bijdrage van € 65,- voor een periode van 3 jaar
  • De aankoopverzekering van 180 dagen. Hierdoor is vrijwel alles dat je met je kaart koopt is maximaal 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging.
  • Een aflevergarantie service, waarmee de betaling kan worden teruggedraaid als het met je creditcard gekochte product niet geleverd wordt.
  • Reserveren van een hotelkamer is met deze kaart wel mogelijk.
  • Het huren van een auto is met deze kaart wel mogelijk.
  • Aan te vragen zonder BKR-toetsing en inkomenseis.
  • Je kunt kiezen uit 3 kleuren voor de kaart.

Wat zijn de nadelen van de ICS GO Card

Omdat de kaart geen krediet heeft kan je alleen het geld dat je “erop” stort uitgeven. Je kunt dus niet tijdelijk geld “lenen” wanneer je even krap bij kas zit. Dit geldt overigens voor alle prepaid creditcards.

Met deze ICS cards is het wel mogelijk om “rood” te staan en een schuld op te bouwen. Dit heeft te maken met de borg die geclaimd kan worden door het huren van een auto. Zodra de card een negatief saldo heeft is hij niet meer te gebruiken voor het aangaan van nieuwe financiele verplichtingen.

Wanneer kan je de ICS GO Card bestellen?

De ICS GO Card is door iedereen te bestellen die 18 jaar of ouder is. ICS doet bij de aanvraag geen BKR-toetsing en heeft geen minimale inkomenseis. Hierdoor is hij ook geschikt voor  studenten en mensen met een negatieve BKR notering.

Hier kun je alle eigenschappen van deze nieuwe ICS GO Card bekijken en de kaart aanvragen.