Hoe werkt een creditcard en wat zijn de voordelen?

Creditcard Vergelijken: Beste Vergelijk met >40 NL Creditcards!

Tegenwoordig is de creditcard bijna niet meer weg te denken uit de portemonnee. De wereldwijde betaalpas heeft ten opzichte van de normale bank of pinpas vele voordelen.

 

Je beschikt altijd over een extra spaarpotje die je kunt aanspreken voor onverwachte aankopen. Deze pas is ten opzichte van een normale pas overal ter wereld te gebruiken.

Belangrijk om te weten is dat niet iedereen in aanmerking kan komen voor deze creditcard. Indien je een negatieve BKR-registratie hebt, zal deze kaart niet verstrekt worden.

 

Hoe werkt een creditcard?

Het aanvragen van de creditcard is vrij simpel. Indien je geen BKR-registratie hebt ligt de gemiddelde creditcard met 14 dagen je brievenbus en is na activatie direct te gebruiken. Je kunt de kaart gebruiken voor zowel online als offline aanschaf van producten.

Op de creditcard staat een creditcardnummer net zoals dit op je bankpas is vermeld. Naast het creditcard nummer staat er ook een vervaldatum op de creditcard en op de achterzijde van de kaart staat een driecijferige code CVC/CVV-beveiligingscode. Vergeet niet om je handtekening op de achterzijde van de kaart te zetten. Deze gegevens heb je nodig als je online een betaling wilt gaan doen. Uit fraude overwegingen werkt de creditcard tegenwoordig ook met een pincode.

Kaartnummer

Je kaartnummer bevindt zich aan de voorzijde van de pas. Het aantal cijfers verschilt van 13 tot maximaal 16 cijfers.

Naam kaarthouder

De naam bevindt zich ook aan de voorzijde van de kaart. Het is belangrijk om je naam altijd zo in te vullen als op de creditcard vermeld staat.

Vervaldatum

Deze staat ook aan de voorzijde en bestaat altijd uit 4 cijfers.

CVC/CVV code

CVC betekent Creditcard Verificatie Code & CVV staat voor Card Verification Value. Deze code bestaat uit 3 cijfers dit is een extra beveiligingscode. Deze staat vermeld op de achterzijde van de kaart.

Hierbij alvast enkele creditcard voordelen

  • Mocht je toch ergens ter wereld contant geld wensen op te nemen is dit uiteraard mogelijk.
  • Aankoopverzekeringen en vaak nog andere verzekeringen zijn automatisch bijgesloten.
  • Iedere kaart zijn eigen spaaracties, kortingen en voordelen die je er gratis bij krijgt.
  •  Het aankoopbedrag hoeft pas aan het einde van de maand terug betaald te worden. Dit is kosteloos.
  • 24 uur per dag klantenservice wereldwijd.
  • Aanschaf van een 2e creditcard bij dezelfde maatschappij is vaak gratis.
  • De creditcard is vaak het enige middel bij hotels en autoverhuurbedrijven die geaccepteerd wordt als borg.

Zoals je ziet is de creditcard gebruiksvriendelijk en heeft ten opzichte van een standaard betaalpas veel extra voordelen.

Bij https://www.creditcard-vergelijk.nl vind je gegarandeerd de juiste creditcard die bij u past.

Alle creditcards staan hier op een rij om te selecteren, te vergelijken en je kunt direct je creditcard aanvragen. De informatie over deze creditcards is met zorg samengesteld.

Zo is het mogelijk om de juiste keuze te maken uit de lange lijst creditcards variërend van American Express, Mastercard of Visa card tot de goedkoopste creditcards en beste prepaid creditcards.