Home » Creditcard Nieuws » GWK Travelex reageert op kritiek prepaid betaalkaarten

GWK Travelex reageert op kritiek prepaid betaalkaartengwk travelex prepaid creditcard

Met het uitbrengen van een persbericht, maakt GWK Travelex korte metten met de kritiek op prepaid betaalkaarten.

Dat prepaid betaalkaarten mogelijk als middel worden gebruikt om geld wit te wassen is in het geval van het Cash Passport van GWK Travelex aantoonbaar niet waar. De geldstromen van het Cash Passport zijn traceerbaar en transparant. Dit in tegenstelling tot berichtgeving uit de media op basis van uitspraken van een politieonderzoeker naar witwaspraktijken. De media berichtten dat deze betaal- en cadeaukaarten uitsluitend gebruikt worden om geld wit te wassen door criminelen. Hierdoor is het voor de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie niet duidelijk waar crimineel geld zich bevindt.

GWK Travelex stelt dat dit in het geval van het Cash Passport zeker onjuist is. Storten van geld is alleen mogelijk aan de balie van een van de filialen van GWK Travelex. En om geld te kunnen storten op het Cash Passport moet je te allen tijde je geldige identiteitsbewijs overhandigen. Alleen de kaarthouder is gemachtigd geld te storten op zijn of haar Cash Passport. GWK Travelex controleert deze ID-gegevens. Zo zijn de geldstromen rondom het Cash Passport transparant en traceerbaar voor officiële instanties.

GWK Travelex meldt ook dat het Cash Passport onder toezicht staat. Dit houdt in dat er aan deze dienstverlening strenge eisen worden gesteld. Transacties van het Cash Passport worden in de gaten gehouden en bij eventuele ongebruikelijke transactiepatronen, wordt direct melding gedaan bij het centrale meldpunt.

Tenslotte wil GWK Travelex graag nuance aanbrengen in het beeld over wie de gemiddelde kaarthouders van het Cash Passport zijn. Dus niet de genoemde criminelen, maar vakantiegangers die een veilig, erkend betaalmiddel mee willen nemen op hun reis. Zij willen de voordelen van een creditcard zonder vast te zitten aan al te veel kosten. Dan is het Cash Passport een uitkomst. De prepaid kaart kost nog geen 15 euro, maar biedt je wel de voordelen van een creditcard. Je geld is verzekerd in geval van verlies, diefstal of misbruik van de kaart. Er zijn geen jaarlijks terugkerende kosten. Er wordt geen rente berekend, je kan immers niet meer uitgeven dan het saldo van je kaart.

Kortom volgens GWK Travelex biedt het Cash Passport je een net zo veilig, maar goedkoper, alternatief voor de creditcard.

U kunt hier de GWK prepaid MasterCard aanvragen

Deel deze informatie: