Home » Creditcard Nieuws » Grootste cyberdiefstal ooit

Grootste cyberdiefstal ooitIn New York noemt de openbare aanklager de roof van 34 miljoen via prepaid creditcards de grootste cyberdiefstal ooit.

Er is al in de media veel aandacht besteedt aan de grootste cyberdiefstal ooit. Afgelopen dagen werd bekend dat ook twee Nederlanders betrokken zouden zijn bij de diefstal. Het gaat om een 34-jarige man en zijn 56-jarige moeder.

De twee Nederlanders zitten al sinds februari in Dusseldorf vast. Moeder en zoon worden verdacht van het vervalsen van creditcards en computerfraude. Tot nu toe hebben zijn nog geen verklaring afgelegd, zij beroepen zich op hun zwijgrecht.

Een geraffineerde bende heeft via internet creditcardgegevens weten te bemachtigden en heeft vervolgens creditcardmaatschappijen voor ruim 35 miljoen euro bestolen. Zij deden dit door op afstand de bestedingslimieten van prepaid creditcards op te waarderen met limieten tot en met soms wel 2 miljoen dollar.

Vervolgens hebben zij deze prepaidkaarten en valse passen wereldwijd onder zogenomende ‘pinners’ verspreid, waardoor er in 27 landen binnen enkele uren voor miljoenen aan geld kon worden opgenomen. In New York is het een groep zelfs gelukt om binnen tien uur 2,4 miljoen dollar op te nemen.

De vermoedelijke leider of leiders van deze grootste cyberdiefstal ooit is nog een raadsel. De ‘pinners’ of ook wel kassiers genoemd krijgen maar een deel van de opbrengsten, de rest is voor de bendeleiders. Gelet op vergelijkbare incidenten uit het verleden vermoeden ze dat de bendeleiders zich ergens in Oost-Europa moeten bevinden.

 

 

 

Deel deze informatie: