»  Creditcard Nieuws  »  Geld sparen op je creditcard loont.

Geld sparen op je creditcard loont.

Sparen bij de bank levert tegenwoordig weinig rente op. Een goed alternatief voor uw spaargeld kan het sparen op een creditcard zijn. Niet alle creditcards bieden deze mogelijkheid. Creditcards van International Card Services bieden zonder voorwaarden een rente van maximaal 2%.

Bij Creditcards met de tekst ICS en het logo van Visaof MasterCard krijgen consumenten spaarrente over hun positieve saldo op hun creditcard. De consumentenbond heeft een artikel gewijd aan het sparen via een creditcard.

Voordelen van sparen op je creditcard is namelijk de relatief hoge rente. Maar je kan ook direct met je creditcard betalen. Staat je spaartegoed op een spaarrekening, dan zal je eerst dat geld terug moeten boeken naar je betaalrekening. Bij een creditcard heb je je spaartegoed direct tot je beschikking.

Met een positief saldo op je creditcard verhoog je ook je bestedingslimiet van je kaart. Dit kan je kosten schelen op het aanschaffen van een kaart met een hoger bestedingslimiet. Kaarten met een hoger bestedingslimiet zijn duur in hun jaarbijdrage en vaak gelden er zeer strenge eisen in je jaarinkomen.
Zorg dat je al je creditcardaankopen tijdig terugbetaald. Niet op tijd betalen van je rekening zorgt voor hoge rentevergoedingen.

Voor sparen op je creditcard geld een drempel van 500 euro. Vanaf dit positieve saldo op je kaart, ontvang je rente. Het overschrijven van geld naar je creditcard is eenvoudig. Je vult bij de betaling bij mededelingen je creditcardnummer in en bij ontvanger het rekeningnummer van de creditcardmaatschappij.
Grote risico’s zijn er niet bij het sparen op je creditcard. Je aankopen zijn verzekered, je saldo is verzekerd tegen diefstal en fraude. En last but no least je bent verzekerd (net als bij een gewone spaarrekening) tot een bedrag van 100.000 euro. Let er wel op dat dit alleen geld voor het totaalbedrag op alle rekeningen bij een dezelfde bank.

Zijn er dan helemaal geen nadelen aan het sparen op je creditcard? Die zijn er uiteraard ook. Het hebben van een creditcard kost jaarlijks geld. Dit verschilt uiteraard per kaart, maar de kosten kunnen aardig oplopen. Een goed alternatief is dan om te kiezen voor een creditcard waarbij je voor elke uitgave punten kan sparen.  Het is dus belangrijk om goed alle voor- en nadelen van de verschillende creditcards op een rij te zetten. Creditcard-vergelijk.nl helpt je hier graag bij!