Gebruiker Apple store geklaagd Apple aan

Creditcard lost 1

Garen Meguerian uit Phoenixville (Pennsylvania) klaagt Apple ® aan, voor het feit dat kinderen zonder extra beveiliging aankopen kunnen doen in de Apple ® Store .

Meguerian liet zijn jongste dochter allerlei gratis games uit de Apple ® Store downloaden, maar had er geen erg in dat zijn creditcard aan het account was gekoppeld. Omdat er standaard een creditcard zit gekoppeld aan de store kon zijn 9-jarig dochter zonder zijn toestemming voor $200,- aan spelletjes kopen.

Apple ® Store vraagt om een wachtwoord bij alle in app-aankopen, maar toen het voorval zich voordeed was dat nog niet het geval. Op dat moment had je na het doen van je laatste aankoop nog 15 minuten de tijd om extra aankopen te doen, zonder dat opnieuw het wachtwoord werd gevraagd.

De vraag is en blijft wie er verantwoordelijk is voor de aankopen via de Apple store. De vader die niet goed op zijn kinderen let of Apple ®, die het aankopen van software wel heel gemakkelijk maakt. De rechters in de Verenigde Staten zullen zich er binnenkort over buigen.