EU: Gebruik creditcard neemt toe door lagere kosten

EU: Gebruik creditcard neemt toe door lagere kosten

Volgens de EU commissie is door de verlaging van de kosten voor creditcard en debitcard betalingen een toename te zien in de internationale betalingstransacties binnen de EU.

De Europese Commissie denkt de toename komt doordat  de kosten voor het gebruik van creditcards voor consumenten lager zijn geworden. De Commissie heeft een paar jaar geleden de toeslagen namelijk aan banden gelegd.

Als onderdeel van de destijds genomen maatregelen werd een maximum gesteld aan de kosten die winkeliers aan banken moeten betalen voor het accepteren van een betaling met een creditcard.

Grote bedrijven als Tesco, Ikea en Amazon klaagden vorige maand nog dat de creditcardmaatschappijen hun prijzen op andere manieren hadden verhoogd, meldt persbureau Bloomberg.

Begin vorig jaar kreeg Mastercard nog een boete van ruim € 570 miljoen vanuit de Europesche Commissie opgelegd. De Commissie stelde toen vast dat het bedrijf kunstmatig de kosten van betalingen had verhoogd. Brussel begon in 2013 met het onderzoek naar de extra kosten die Mastercard berekende.

Hier zijn alle Nederlandse goedkope creditcards te vinden.