Eenvoudig cashless betalen op festivals met je Mastercard

19483583 s

Mastercard en ID&T kondigde dit weekend tijdens het festival Amsterdam Open Air een meerjarige samenwerking aan. Met dit partnership willen zij ervoor zorgen dat cashless betalen op festivals de nieuwe standaard wordt.

Snel betalen met je creditcard of bankpas bij de bar en zonder muntjes. In Europa gebeurt het al volop. Zo kun je op grote festivals als Glastonbury en Sziget contactloos betalen met je een bankpas en creditcard.

De transitie van muntjes naar pinoplossingen is al enige tijd aan de gang onder festivalorganisatoren. Daarnaast loopt Nederland voorop met contactloos betalen. Het is een kwestie van tijd, voordat veel Nederlandse festivals het cashless voorbeeld gaan volgen. Naast Amsterdam Open Air volgen in 2018 ook Festivals als Macumba, Valhalla en Milkshake.

Het festival Amsterdam Open Air 2018 vond plaats in het Gaasperpark in Amsterdam. Contactloze pinapparaten zorgden voor een snelle en efficiënte afhandeling van transacties. ID&T is enthousiast over de samenwerking met Mastercard: “We zijn zeer verheugd over onze meerjarige samenwerking. Met de introductie van contactloos betalen en pinnen op Amsterdam Open Air zijn we een traject ingegaan, waarbij beide partijen de intentie uitspreken om op zoveel mogelijk festivals cashless betalen uit te rollen de komende paar jaren.”

Ook als het aan Mastercard ligt, bieden meer en meer festivals hetzelfde betalingsgemak. “Ons doel is om onze kaarthouders overal snel en gemakkelijk met hun pas of mobiel te laten afrekenen.” Licht Arjan Bol, Country Manager Mastercard Nederland toe. “We pinnen steeds vaker en overal. We denken daarom dat cashless betalen op festivals een enorme vlucht gaat nemen en kijken uit naar het startschot daarvan tijdens Amsterdam Open Air”.

Heb je nog geen mastercard? Vergelijk ze allemaal op https://www.creditcard-vergelijk.nl en je kunt direct de beste Mastercard aanvragen.