Home » Creditcard Nieuws » Dijsselbloem voelt weinig voor toezicht op credit cards

Dijsselbloem voelt weinig voor toezicht op credit cardsbmw visa card

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem heeft laten weten er weinig voor te voelen om betalingssystemen zoals Ideal en credit cards onder toezicht te stellen van DNB (De Nederlandsche Bank).

Hij liet dit afgelopen woensdag weten naar aanleiding van de discussie over toezicht op systemen als Ideal naar aanleiding van diverse storingen deels veroorzaakt door DDoS-aanvallen.

Dijsselbloem zegt dat De Nederlandsche Bank voldoende middelen heeft om (indirect) invloed uit te oefenen. Dit in tegenstelling tot wat DNB eerder aangaf, namelijk te weinig bevoegdheden te hebben om toezicht te houden.

Volgens Dijsselbloem is een effectieve manier van toezicht houden o.a. het uitvoeren van sancties door DNB. DNB kan namelijk als toezichthouder banken verplichten betalingssystemen als de creditcard of Ideal aan te passen of zelfs niet te gebruiken. Dijsselbloem en DNB zijn nog in gesprek. In september zal Dijsselbloem middels een brief aan de Tweede Kamer laten weten wat de conclusies van het nog lopende debat met DNB zijn.

Omdat veel creditcard een aankoop verzekering hebben, zult u met deze creditcards bij fraude niet zoveel problemen hebben. Sinds vorige week is het mogelijk om van alle credticards op deze site te zien welke verzekeringen uw standaard erbij krijgt.

Deel deze informatie: