Home » Creditcard Nieuws » Creditcardbedrijven eisen een heffing voor het gebruik in digitale portemonnee

Creditcardbedrijven eisen een heffing voor het gebruik in digitale portemonneeIn navolging van Mastercard wil mogelijk ook Visa dat bedrijven die digitale portemonnees aanbieden worden belast met een heffing. Zij willen een algemene heffing invoeren, zodat er een vergoeding aan de creditcardmaatschappijen plaatsvindt voor het opnemen van een creditcard in deze digitale portemonnee.

De maatschappijen willen een algemene heffing invoeren, zodat er een vergoeding aan de creditcardmaatschappijen plaatsvindt voor het opnemen van een creditcard in deze digitale portemonnee. Aanbieders van deze portemonnees moeten echter al voor elke uitgevoerde transactie een vergoeding afstaan aan de creditcardmaatschappijen.

Bedrijven als Google en Paypal, aanbieders van deze zogenoemde digitale portemonnees, fungeren als tussenpersonen tussen de gebruiker van een creditcard en de creditcard zelf. In deze digitale portemonnees kan je meerdere creditcards toevoegen en daardoor o.a. anoniem betalingen verrichten.

Door deze digitale portemonnees verliezen creditcardbedrijven het overzicht op de betalingen van de gebruiker, waardoor ze geen inzicht meer hebben op het betaalgedrag van de gebruiker. Zo weten ze niet meer wanneer, waar en waaraan hun klanten hun geld besteden.

Deel deze informatie: