AMEX creditcards versus Visa en MasterCard

creditcards

De grootste aanbieders van creditcards in Nederland zijn American Express (AMEX), Visa en MasterCard.

Vaak krijgen wij de vraag van particulieren, maar ook van bedrijven, welke creditcard of welke creditcardaanbieder wij aanbevelen.

AMEX,  MasterCard of toch een Visa creditcard?

Wij van www.creditcard-vergelijk.nl kunnen hier helaas nooit bevredigend op antwoorden.
Wij zijn immers een onafhankelijke vergelijkingssite en willen een zo objectief mogelijk beeld geven van de beschikbare creditcards in Nederland.  En daar hoort advies geven (helaas) niet bij.

Onafhankelijk? Of niet?

Nou oké, geheel onafhankelijk zijn we niet.
Want dubieuze creditcards of aanbieders weren wij van onze site. Maar dit enkel en alleen ter bescherming van u als consument.

Dat wil overigens niet zeggen dat creditcards die niet op onze site worden vermeld per definitie ‘slecht’ zijn. Het kan zo maar zijn dat wij niet op de hoogte zijn van het bestaan van een (nieuwe) creditcard.

Wij worden hier dan ook graag via mail op gewezen, zodat wij kunnen onderzoeken of wij deze creditcard kunnen toevoegen aan onze vergelijkingssite.
En slechte ervaringen met een creditcard? Deze horen wij uiteraard ook graag.

De behoefte van consumenten om antwoorden over de meest gunstige creditcard beantwoord te krijgen, komt voort uit de overkill aan positieve informatie vanuit alle creditcard aanbieders.

Door het grote aanbod op de Nederlandse markt, overschreeuwen sommige creditcards elkaar met nog mooiere extra’s en voorwaarden dan de andere kaart.

Je zou kunnen stellen dat de creditcardmarkt zichzelf scherp houdt.

Oprichting Creditcard-vergelijk.nl

Maar juist omdat deze vraag ons zo vaak bereikt, bevestigt dit ons dat we goed bezig zijn.

Onze vergelijkingssite is ooit opgestart omdat onze oprichter zelf de bomen door het bos niet meer kon zien bij het uitzoeken en vergelijken van creditcards op prijs, voorwaarden en extra’s.
Om er vervolgens erachter te komen dat er ook nog zeer goed verstopte kleine lettertjes zijn, waardoor je soms kosten of eigen risico over het hoofd ziet.

Om anderen dit te besparen heeft onze grondlegger deze vergaarde informatie niet verloren laten gaan en is creditcard-vergelijk.nl uitgegroeid tot wat het nu is; een objectieve en meest geraadpleegde vergelijkingssite van Nederland op het gebied van creditcards.

Creditcard-vergelijk.nl over de grens

In navolging van het succes van creditcard-vergelijk.nl binnen onze landsgrenzen, zijn we nu ook op de Duitse en Belgische markt actief met het vergelijken van creditcards.

Nieuwsgierig naar de creditcards van onze ooster- en zuiderburen?
Neem eens een kijkje op;

Creditcard-vergelijk.nl geeft een onderbouwd en objectief beeld van aangeboden creditcards op de Nederlandse- Duitse en Belgische markt.

Visa versus American Express versus MasterCard

Ondanks dat wij jullie, de consument, als vergelijkingssite niet mogen adviseren of sturen bij de keuze van het type creditcard.

Kunnen wij wel de verschillen en overeenkomsten voor u uiteen zetten van de drie grootste aanbieders van creditcards in Nederland;

  • AMEX (American Express)
  • Visa
  • MasterCard

Voordat we deze de verschillen en overeenkomsten uiteen zetten, vertellen wij een klein stukje over de geschiedenis van de creditcard.

Heeft u hier geen behoefte aan?
Ga dan direct naar ‘Verschillen en overeenkomsten creditcards’.

Geschiedenis creditcards

De creditcard kent zijn oorsprong in Amerika. In 1950 werd de eerste creditcard uitgevonden door Frank McNamara en Ralph Schneider. De creditcard werd uitgeven door Diners Club en in 1957 was deze clubkaart al verkrijgbaar in Nederland.
Voor 1950 gaven hotels in Amerika al kaarten uit waarmee klanten aan de hotelbalie konden laten zien of dat de persoon op krediet

Visa is in 1958 opgericht en haar roots liggen in de Verenigde Staten
MasterCard is in 1966 opgerecht

Geschiedenis American Express
American Express stamt uit 1850

MasterCard stamt uit

Verschillen en overeenkomsten.