Silicon Valley voorspelt creditcards als nieuw app platform

mastercard classic card

Volgens een aantal venture capitalists die in Silicon Valley (het walhalla voor technologiebedrijven gevestigd aan de zuidkant van de Baai van San Francisco) bijeen zijn gekomen, zijn creditcards dé toekomst als app-platform!

Over de hele wereld genomen maken ruim vijfhonderd miljoen bedrijven en consumenten tezamen gebruik van één of meerdere creditcards.
Alle tegenwoordige creditcards zijn voorzien van een chip. Met deze chip zouden in de toekomst a pps kunnen worden geladen. Met deze technologie kunnen bij betalingen allerlei functies via deze apps worden vervuld.

Denk bijvoorbeeld bij de aankoop van een televisie aan het downloaden van de gebruiksaanwijzing en het garantiebewijs via deze apps.
Maar ook maatgerichte kortingen voor de consument en bedrijven worden haalbaar. Hierbij kan de app gekoppeld worden aan bijvoorlbeeld een Facebookaccount om zo gerichte marketingcampagnes onder de aandacht van de Facebookgebruiker te brengen. Uiteraard worden al deze mogelijkheden doormiddel van technologieën automatisch gegenereerd.

Op het gebied van creditcard ontwikkeling wordt door zogenoemde start-ups dus flink aan de weg getimmerd om innovaties rondom betalen te ontdekken en te implementeren.
‘Mark my words’ een creditcard is dé toekomst.