Home » Creditcard Nieuws » Rode Kruis geeft vluchtelingen creditcard

Rode Kruis geeft vluchtelingen creditcardHet Rode Kruis biedt als proef een nieuwe vorm van hulp aan Syrische vluchtelingen in Jordanië. Namelijke een creditcard waar maandelijks een vast bedrag op wordt gestort.

Merlijn Stoffels van het Nederlandse Rode Kruis geeft aan dat de vluchtelingen met deze creditcard zelf kunnen beslissen in welke basisbehoeften ze worden voorzien. Dus geen standaard hulpgoederen zoals zeilen, dekens, enzovoorts.

Maar voor de ‘gezinshoofden’ een budget om in hun eerste dagelijkse behoeften te kunnen voorzien. Deze creditcard geeft de vluchtelingen dus de kans om zelf te beslissen over wat voor hun en hun gezin het hardst nodig is. Eten en drinken, medicijnen of een dak boven hun hoofd.

Het Rode Kruis meent dat de creditcard een goedkope en vooral efficiënte manier van hulp bieden is. Er hoeven geen goederen te worden gekocht of te worden vervoerd door het Rode Kruis, waardoor er meer geld beschikbaar is voor de vluchtelingen zelf.
Tevens geven zij het geld uit op de lokale bestaande markten en dit is weer goed en stimulerend voor de economie in Jordanië.

Deel deze informatie: