Home » Creditcard Nieuws » Creditcard met dynamische CVV-code

Creditcard met dynamische CVV-codeHet bedrijf Dynamics heeft op de CES een beveiligde creditcard gedemonstreed.De creditcard heeft een display en toont het volledige creditcardnummer pas na het intoetsen van een juiste code. Ook de cvv-code is dynamisch, om creditcard misbruik en skimming tegen te gaan.

Het Amerikaanse Dynamics toonde zijn producten tijdens de CES. De slimme creditcards van het bedrijf moeten onder meer fraude tegengaan, maar ook gebruiksgemak bieden. De eenvoudigste kaarten zijn creditcards met een kleine schakelaar en leds erop, waarmee tussen twee accounts, bijvoorbeeld een credit- en een spaaraccount, kan worden gewisseld.

Een geavanceerder model heeft een klein display van e-ink dat door een geïntegreerde accu wordt gevoed. Die accu levert ook energie aan een ingebouwde chip en zou de hele levensduur van de kaart, zo’n vijf jaar, moeten meegaan. Met de ingebouwde druktoetsen kan een code ingevoerd worden, waarna de ontbrekende creditcardnummers op het e-ink-display getoond worden. Met een andere toets kan de cvv-code worden opgevraagd, die bovendien dynamisch is. Met eenmalig geldige cvv-codes moet fraude via skimmen lastig worden.

Dynamics levert de kaart om tussen twee accounts te wisselen al aan de Amerikaanse Citibank en is in gesprek met andere banken om de dynamische creditcard uit te rollen. Voor de Europese markt zouden er eveneens mogelijkheden zijn om de schakelbare creditcard in te voeren. Een termijn kon de woordvoerder echter nog niet geven.

Deel deze informatie: