Home » Creditcard Nieuws » Cash of toch een Creditcard mee op vakantie?

Cash of toch een Creditcard mee op vakantie?GWK Travelex heeft meenemen.nl onderzoek laten doen naar het betalingsgedrag onder vakantiegangers.

Het meenemen van veel contant geld op een reis binnen Europa is ten opzichte van vorig jaar met 60% gestegen. Vooral ouderen onder de reizigers nemen grote bedragen cash geld mee. Opvallend is dat zij hun pin- en/ of creditcard thuis laten. De jongeren daareentegen nemen juist vaker een creditcard mee op reis en hebben weinig tot geen cash op zak. De creditcard staat volgens meenemen.nl zelfs op nummer vier van de meest meegenomen spullen onder jongeren die op vakantie gaan. De pinpas en contant geld volgen respectievelijk op de 7e en 8e plaats.

Opvallend is wel dat bij reizen buiten Europa zowel jongeren als ouderen kiezen voor het meenemen van zowel de pinpas als de creditcard.

Voor beide groepen zit er een risico aan de gekozen betaalmiddelen die zij op reis nemen. De ouderen lopen groot risico om van hun cashgeld bestolen te worden en verzekeraars dekken mogelijk niet alle geleden schade. Jongeren echter lopen het risico om met een creditcard diep in de schulden te raken. Aldus Ardan Bousche, directeur van Meenemen.nl.

De nieuwe trend, ook al gesignaleerd via creditcard-vergelijk.nl, is de prepaid creditcard. Met de prepaid creditcard geniet je alle voordelen van een gewone creditcard. Je kan de creditcard in elke valuta laten omzetten, de card is niet gekoppeld aan een bankrekening en je kunt gewoonweg niet meer uitgeven dan dat je vooraf op de kaart aan geld hebt gestort.

Meenemen.nl geeft nog een paar tips om op financieel gebied verstandig op reis te gaan:

  • schaf een prepaid creditcard aan. Met deze kaart kan je (bijna) overal betalen en niet meer uitgeven dan dat je vooraf op je kaart hebt gestort.
  •  neem zeker een (prepaid) creditcard mee op reis naar landen waar de economische crisis heerst. Je bent dan verzekerd van geld op zak, ook als je niet bij geldautomanten cash kan opnemen,
  •  neem altijd een kleine som aan cash in de valuta van het land waar je naar toe gaat mee. Dit is altijd handig om de eerste paar dagen door te komen. Ben je wat langer op je bestemming, dan weet je inmiddels wel waar geldautomaten te vinden zijn.
Deel deze informatie: