Home » Creditcard Nieuws » Apple Pay in Nederland via je creditcard

Apple Pay in Nederland via je creditcardBetalen in winkels met je iPhone of Apple Watch kan makkelijk via Apple Pay. Maar in Nederland is deze dienst van Apple nog niet toegankelijk voor het grote publiek. Wel wordt er een proef gedraaid met medewerkers van Apple in Amsterdam.
Maar voorlopig zal de betaalmethode nog niet over Nederland worden uitgerold.
Waarschijnlijk door de stroeve onderhandelingen tussen Apple en de Nederlandse banken.

Maar wie toch al in Nederland gebruik wil maken van betalen zonder pasjes via Apple Pay, kan via een omweg bij bepaalde winkels al terecht.

Via allaboutphones.nl is er een methode gepubliceerd, zodat je via een omweg toch gebruik kunt maken van Apple Pay.
Maar wees gewaarschuwd; voor zover bekend zijn er geen risico’s verbonden aan deze methode, maar Creditcard-vergelijk.nl doet afstand van mogelijke gevolgen.
Oké, de officiële waarschuwing hebben we gehad, nu over naar het de uitleg.

Uitleg en stappen

Wat heb je nodig?

 • Een Brits/ Amerikaans Apple ID
 • De app Boon (virtuele creditcard)
 • Adres in de UK
 • (Nederlandse) (prepaid) creditcard

Welke winkels in Nederland accepteren Apple Pay

 • Albert Heijn (select aantal winkels)
 • Parkeerautomaten
 • HEMA
 • Lidl
 • Smullers
 • Jumbo
 • Starbucks

Misschien accepteren er nog meer winkels Apple Pay, maar ten tijde van het verschijnen van dit artikel

Stap 1 het aanmaken van een Brits/ Amerikaans Apple ID

Allereerst moet je een Brits Apple ID activeren. Om Apple Pay te activeren hebben we een Britse app nodig en die kan je dus alleen downloaden met een Brits/ Amerikaans Apple ID. Het betreft het maken van een weggooi account en deze is heel handig via deze handleiding te maken.

Stap 2 download de app Boon

Als je het account hebt aangemaakt, kan je alle apps uit de Engelse App Store downloaden, waaronder  ‘Boon’. Boon is de app welke je nodig hebt om betalen met Apple Pay in Nederland mogelijk te maken.
Boon is een virtuele prepaid creditcard die Apple Pay ondersteunt en die je kan toevoegen aan je Apple Wallet.

Stap 3 Activeer Boon

Als je de app hebt gedownload en geïnstalleerd, ontvang je een sms met de activatie code van de app (je kan gewoon je Nederlandse mobiele nummer gebruiken).

Stap 4 Activeer Apple Pay

Voordat je Apple Pay kunt activeren moet je op je iPhone of Apple Watch je regio instellingen aanpassen naar het Verenigd Koninkrijk: ga naar instellingen/ algemeen/ Taal en Regio. Het aanpassen van je regio is tijdelijk en dus niet van invloed op andere apps en processen.

Open de app Boon en kies via het hoofdmenu de optie ‘Add to Apple Wallet’. Volg de opgegeven stappen en wijzig na het doorlopen van deze stappen je Taal en Regio weer naar Nederlands.

Als je alles hebt gedaan zoals omschreven dan is nu je Apple Pay geactiveerd!

Stap 5 Controle

Lock je iPhone en druk twee keer kort op de homeknop. Als je de Boon-kaart ziet verschijnen, dan is het activeren van Apple Pay gelukt en kan je via Apple Pay betalen.
Als leuk extraatje staat er alvast 5 pond op je virtuele portemonnee om betalen te kunnen verrichten!

Stap 6 Opwaarderen Apple Pay

Met een gratis starttegoed van 5 pond kom je uiteraard niet ver. Opwaarderen van de virtuele creditcard is dus een must.

Let wel dat je over iedere transactie 1.25% transactiekosten moet betalen. Dit omdat het betalingen in het buitenland betreffen (na een jaar betaal je 99 pence per maand). Zet dus niet meer geld op je virtuele creditcard, dan noodzakelijk.
Als je in het hoofdmenu van de Boon app op het plusteken drukt, kan je geld toevoegen aan je account.

Het addertje…

Dan volgt een addertje onder het gras; je moet een adres uit het Verenigd Koninkrijk opgeven. Je kan een adres van een vriend/ vriendin of familielid opgeven. Heb je geen bekenden overzee wonen, dan kan je ook een adres invullen van bedrijven die pakketten doorsturen. Maar geheel op eigen risico.

Opwaarderen is vervolgens gemakkelijk met je Nederlandse (prepaid) creditcard. Ben je nog niet in het bezit van een Creditcard, bezoek dan creditcard-vergelijk.nl en kijk welke creditcard past bij jouw uitgaven patroon. Zoek, vergelijk en bestel direct jouw creditcard.

Bron: Noah Korevaar via allaboutphones.nl

Deel deze informatie: