Visa Card-houders kunnen betalen met smartwatch

Visa Card-houders kunnen betalen met smartwatch

Sinds 4 juni is het voor Visa Card houders van ICS mogelijk om te betalen met hun Fitbit of Garmin smartwatch. ICS zegt dat betalingen hierdoor nog sneller, makkelijker en veiliger zijn te doen en dat dit zonder portemonnee kan.

Meer betaalgemak?

Card-houders met een ICS Mastercard konden al eerder betalen via hun smartwatch. Vanaf nu is het voor alle kaarthouders van ICS mogelijk om te betalen via een smartwatch.

Overal ter wereld waar contactloze Visa- of Mastercard-betalingen geaccepteerd worden, kan met de smartwatch afgerekend worden.

Van een drankje op een terras tot en met een overnachting in een hotel. Zo biedt ICS haar kaarthouders nog meer betaalgemak.

Om te kunnen betalen met je smartwatch moet je deze wel voorzien van een eigen pincode. Je kunt dus niet betalen als de batterij van je horloge leeg is.

Geen maximumbedrag bij betalingen via smartwatch

Bij contactloos betalen met uw bankpas/creditcard bent u gewend dat u maximaal tot € 25,- contactloos kunt afrekenen zonder pincode. Bij betalingen met uw digitale ICS Card via uw smartwatch geldt dit maximum niet. U kunt zoveel afrekenen, tot zover uw bestedingsruimte dit toelaat.

Om te kunnen betalen via uw smartwatch moet u altijd eerst de betaaloptie van de smartwatch activeren met de gekozen pincode van uw smartwatch. Deze betaaloptie blijft actief totdat u uw smartwatch van uw pols afdoet of na het verstrijken van 24 uur.