Home » Creditcard Nieuws » PlayStation Network uitval door creditcard fraude?

PlayStation Network uitval door creditcard fraude?Volgens geruchten is het PlayStation Network de afgelopen dagen uitgevallen, doordat Sony probeerde om hackers te stoppen, die een manier hadden gevonden om content te stelen door gebruik te maken van valse creditcard nummers.

Dit blijkt uit een bericht van een gebruiker op website Reddit.com, genaamd chesh420, waarin hij aangeeft dat het PlayStation Network offline is gegaan kort na het verschijnen van nieuwe zogenoemde ‘custom firmware’ op internet.
De modificatie, genaamd Rebug.me, verschafte gebruikers toegang tot een ontwikkelaars netwerk waar zij valse creditcardnummers in konden voeren en op deze manier op hun gemak kosteloos content konden downloaden. Hoewel de laatste versie van de modificatie eind maart verscheen, werden er kort voor de uitval van het PlayStation Network handleidingen vrijgegeven waarin de creditcard fraude werd uitgelegd.
Sony heeft nog vrijwel niet gereageerd op de redenen achter de uitval van het PSN, behalve dat het gaat om een externe indringer. Sony heeft aangegeven de beveiliging van het netwerk te gaan verbeteren.
Voorlopig is nog onduidelijk wanneer het PlayStation Network weer online zal zijn, Sony heeft aangegeven er alles aan te doen om het zo snel mogelijk weer toegankelijk te maken.
bron: xgn.nl
Deel deze informatie: