Pas Op Voor Misleidende SMS van ICS Over Gegevenscontrole

Pas Op Voor Misleidende SMS van ICS Over Gegevenscontrole

Een nieuwe vorm van oplichting doet de ronde onder creditcardgebruikers: frauduleuze SMS-berichten die zogenaamd afkomstig zijn van International Card Services (ICS). Deze berichten beweren dat het noodzakelijk is uw gegevens te controleren en te valideren op een website om uw kaartdiensten te kunnen blijven gebruiken. Echter, deze berichten zijn vals en vormen een bedreiging voor uw financiële veiligheid.

De verdachte SMS’jes worden verzonden vanaf een Nederlands nummer: ‘+31 6 16068807’. Laat u echter niet misleiden; de fysieke locatie van de oplichters kan elders zijn. Criminelen hebben de techniek om telefoonnummers te ‘spoofen’, waardoor het lijkt alsof de communicatie vanuit Nederland komt, terwijl dit in werkelijkheid niet zo hoeft te zijn.

 

Kenmerken van een Legitiem ICS-Bericht

U kunt een authentiek ICS-bericht herkennen aan twee specifieke kenmerken:

  1. Een uitnodiging om direct contact op te nemen met het bedrijf.
  2. De ontvangst van een verificatie- of autorisatiecode.

Het recent waargenomen SMS-bericht mist deze cruciale elementen. Daarom is het raadzaam deze communicatie te wantrouwen en te beschouwen als onbetrouwbaar.

Veilig Blijven

Indien u een dergelijk bericht ontvangt en wordt verleid om te klikken op een link, raden wij u ten zeerste aan dit niet te doen. Volg in plaats daarvan het advies van ICS: “Wilt u inloggen? Open dan zelf een nieuw tabblad in uw browser en navigeer naar de officiële website van ICS (icscards.nl) om veilig in te loggen.”

Mocht u toch hebben geklikt op de link en persoonlijke informatie hebben ingevoerd, is het essentieel om onmiddellijk contact op te nemen met ICS om de juiste stappen te ondernemen ter bescherming van uw financiële gegevens.

U kunt op deze website tevens alle ICS cards bekijken, vergelijken en aanvragen.